Akcijske cijene

Gdje i za koliko možete napuniti roštilje

Lifestyle / Flash | 30. 04. 2015. u 13:52 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za većinu neradni Praznik rada mnogi iskorištavaju za otvorenje 'sezone roštiljanja', a vjerujemo kako će najavljena povoljna vremenska prognoza u petak našim sugrađanima dozvoliti da izletišta zamirišu na roštilj.

Supermarketi su pripremili posebne vikend akcije povodom Praznika rada. Kilogram ćevapa bez kojih je roštilj gotovo pa neizostavan u Namexu se mogu kupiti za 6,95 KM, u Konzumu za 7,95 KM gdje je ista cijena i kilograma pljeskavica, dok u Mabu kilogram pljeskavica košta 6,75 KM. U Bingu se kilogram ćevapa može kupiti za 7,95 KM, a za ljubitelje piletine u Bingu se mogu naći pileći ćevapi gdje pola kilograma ćevapa košta 4,45KM.

Pored ćevapčića i pljeskavica na roštilju je neizostavna i kobasa, na vikend akciji u Namexu kilogram roštiljske kobase je 6,95 KM, u Mabo za 6,75 KM, dok u Konzumu kilogram goveđe kobasice možete kupiti za 3,95 KM.

Mabo u vikend akciji nudi svježi svinjski vrat gdje za kilogram morate izdvojiti 7,55 KM, u Namexu se na akcijskoj ponudi našla teletina (rebra vrat pleća) gdje za kilogram trebate izdvojiti 8,55 KM.

U Konzumu su na ponudi Junjeće sudžukice 9,95KM; Junjetina u chilly marinadi 9,95 KM, te batak s karabatkom 1kg/4,75 KM. Na akcijskoj ponudi u Bingovom katalogu se našao batak s karabatkom po cijeni od 3,80 KM, pileći file 6,95 KM, te cijelo pile za 3,95 KM.

Osim ćevapčića i pljeskavica ili već mariniranog mesa, možete kupiti svježe meso pa smjese i marinade napraviti sami. To je dobro, primjerice, ako roštilj ne pripremamo isti dan, a u marinadi će se meso sačuvati od kvarenja. U marinadi od ulja, soli i začina po želji, poput češnjaka, crvene paprike ili mediteranskih biljaka meso će omekšati. No neki gurmani tvrde da marinade samo skrivaju pravi okus mesa i da meso koje se peče na roštilju mora biti svježe te da ga treba peći bez ikakvih začina jer će se jedino tako osjetiti pravi i puni okus mesa s roštilja.

*Cijene su prikupljene u četvrtak 30. travnja. Nije nam bila namjera uspoređivati cijene, već čitateljima pružiti pregled o ponudi sličnih artikala na tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close