Vrijedno gradsko priznanje

Frontmen EKV-a posthumno proglašen počasnim građaninom Sarajeva

Ovo vrijedno gradsko priznanje posvećeno je hrabrosti i odvažnosti čovjeka koji je, kada su svi šutjeli, podigao glas i pružio iskrenu podršku gradu.
Lifestyle / Flash | 22. 02. 2023. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća, Milan Mladenović, legendarni frontmen grupe EKV, posthumno je proglašen počasnim građaninom Sarajeva, prenosi N1.

Ovo vrijedno gradsko priznanje posvećeno je hrabrosti i odvažnosti čovjeka koji je, kada su svi šutjeli, podigao glas i pružio iskrenu podršku gradu u jednom od najtežih perioda u njegovoj povijesti.

Suosnivač projekta Ars Aevi, Anur Hadžiomerspahić nagrađen je Plaketom Grada posthumno.

Dobitnici ovog priznanja su i akademik profesor doktor sc. Borislav Petrović i Vincent Tan za doprinos u oblasti obrazovanja i sporta.

Nagrada "Graham Bamford" pripala je Pašagi Grbi – Paši, sarajevskom planinaru i spasiocu za iskazanu građansku hrabrost, solidarnost, humanost i altruizam.

"Sarajevsku pahuljicu" dodjeljujemo karatašicama Emini i Nejri Sipović, teniserki Amajli Kadrić, i učenicima Druge gimnazije koji su se okitili zlatnim medaljama na STEM olimpijadi u Frankfurtu, priopćila je na Facebooku gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Kopirati
Drag cursor here to close