Natjecanje

Francuskinja prvakinja svijeta u freestyle nogometu

Sudijski žiri daje ocjene za kreativnost, tehničku vještinu i stil žongliranja, a najbolji natjecatelj i natjecateljica bivaju okrunjeni titulom Red Bull Street Style Svjetskog prvaka.
Lifestyle / Flash | 18. 11. 2019. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuskinja Melody Donchet postala je prva netjecateljica ikad sa tri titule osvajača Red Bull Street Style prvenstva u freestyle nogometu, dok je u muškoj konkurenciji prvi naslov osvojio Brazilac Ricardo Fabiano Chahini de Araújo, poznatiji kao Ricardinho. Epilog je to finala održanog proteklog vikenda u Miamiju.

Netjecatelji iz blizu 50 zemalja sudjelovali su u ovogodišnjem prvenstvu, a najboljih 16 u muškoj i najbolje četiri u ženskoj konkurenciji uzelo je sudjelovanje u finalu u Miamiju.

Finale natjecanja za žene donijelo je reprizu prošlogodišnjeg finala kada je Agnieszka Mnich iz Poljske zaustavila Francuskinjiu Mélody Donchet u pohodu na treću uzastopnu titulu. Ove godine je, ipak, slavila Donchet, dodajući naslov iz 2019. titulama koje je osvojila u Brazilu 2014. i Londonu 2016. godine.

"Doktori su mi savjetovali da ne sudjelujem u natjecanju", otkrila je Donchet, "Međutim, osjećala sam se dobro prije početka, također i u kvalifikacijama. U finalu sam, naravno, osjećala mnogo stresa i čitavo tijelo mi je drhtalo. Ova godina nije bila laka, ali tijelo je na kraju reklo: u redu, uspjet ćeš. Ovo mi je treća titula svjetske prvakinje i jako sam sretna."

Foto: PR / Red Bull Street Style globalno natjecanje

U muškoj konkurenciji, Ricardinho je u finalu pobijedio Sebastiana Ortiza Hernandeza iz Kolumbije, dok je prošlogodišnji pobjednik i glavni favorit natjecanja, Erlend Fargeli iz Norveške, završio treći.

"Ovo je više od ostvarenja sna za mene, da budem iskren. Došao sam da ostvarim ovo, ne znam kako da objasnim, došao sam sa stavom pravaka i bivao sam bolji u svakoj borbi", rekao je Ricardinho.

Foto: PR / Red Bull Street Style globalno natjecanje

Red Bull Street Style je globalno natjecanje koje od 2008. godine ima za cilj da pronađe najboljeg freestyle nogometaša na svijetu, odnosno savršen spoj vrhunske kreativnosti i nesvakidašnjeg talenta u jednoj osobi.

Natjecatelji izvode svoje najbolje trikove i jedinstvene pokrete u direktnoj trominutnoj borbi sa protivnikom. Sudijski žiri daje ocjene za kreativnost, tehničku vještinu i stil žongliranja, a najbolji natjecatelj i natjecateljica bivaju okrunjeni titulom Red Bull Street Style Svjetskog prvaka.

U žiriju su ove godine bile nogometne legende, Portugalac Nani i Meksikanac Pavel Pado, koji su na sudijskim mjestima naslijedili slavna imena kao što su Gary Neville, Fabio Cannavaro, Edgar Davids i Roberto Carlos.

''Freestyle je drugačija vrsta nogometa, sa mnogo više trikova. Svi igrači su fantastično žonglirali i izvodili akrobacije, jako mi se svidjelo. Naravno, finale je bilo savršeno, jer su se natjecala dva čovjeka iz Latinske Amerike", rekao je Pardo, bivši kapiten Meksika i osvajač Bundeslige sa Stuttgartom 2007. godine kada je dobio kultni status kod navijača ovog njemačkog tima.

Kopirati
Drag cursor here to close