Pružite podršku 'lajkom'

Fotografija Grahova u utrci za kalendar Svjetske meteorološke organizacije

''Odabrao sam ovu fotografiju zato što prikazuje jedan naš seoski kraj utopljen u jutarnju maglu koja je zanimljiva kao vremenska pojava za kalendar''
Lifestyle / Flash | 12. 10. 2021. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 71. godine postojanja, Svjetska meteorološka organizacija (World Meteorological Organization – WMO) je raspisala fotografski natječaj za svoj kalendar za 2022. godinu na koji su pozvani svi fotografi svijeta, profesionalci i amateri.

Tražene su fotografije visoke rezolucije, visokog tehničkog i likovnog kvaliteta, koje prikazuju ljepotu i snagu vremenskih pojava i okoline.

Sudjelovanje na ovom konkursu, i ove godine je, uzeo bh fotograf Vladimir Tadić koji se predstavio s motivom iz Grahova.

Od preko tisuću pristiglih fotografija, sužen je izbor na 60 finalista, koje su postavljene na Facebook stranicu WMO gdje posjetitelji imaju priliku da ''lajkanjem'' pruže podršku svom favoritu i na taj način pomognu pri konačnom izboru.

''Prošle godine Vladimirova fotografija sa motivom iz Makedonije je uvrštena u ovogodišnji kalendar WMO a uz našu podršku, moći ćemo da gledamo i motiv iz Bosne i Hercegovine u kalendaru predstavljenom svjetskoj javnosti'', navedeno je u priopćenju za javnost.

Pobjedničke fotografije bit će izabrane za 12 mjececi i za naslovnu fotografiju uzevši u obzir, pored kvaliteta fotografije, i geografsku lokaciju i doba godine.

Kombinacijom glasovanja stručnog žirija i popularnog glasa na društvenim mrežama WMO biće izabrano je 13 fotografija od 60 finalista među kojima je i slika fotografa Vladimira Tadića s motivom Grahova, inače jedinim motivom iz BiH u trci za mjesto u kalendaru.

Vladimir kaže da je ova fotografija nastala na jednom od njegovih putovanja a na njoj je prikazan dio magistralne ceste Grahovo – Drvar kao i planine Dinara i Šator.

''Odabrao sam ovu fotografiju zato što prikazuje jedan naš seoski kraj utopljen u jutarnju maglu koja je zanimljiva kao vremenska pojava za kalendar a sudjelovanje ove fotografije u kalendaru jedne svjetske organizacije bi zasigurno ovome kraju udahnulo novi život'' rekao je Vladimir.

Kopirati
Drag cursor here to close