Erasmus

EVS traži volontere u Hrvatskoj

Trenutno su aktualna tri poziva za tri EVS projekta, a to su: Solidarity at hand, Creative summer, International VolunteerDay.
Lifestyle / Flash | 29. 05. 2018. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevladina organizacija 'Snaga Mladih / Youth Power' je u potrazi za mladima koji su zainteresiranima za priliku da postanu EVS volonteri te da otputuju u Hrvatsku i tamo steknu nove vještine i radno iskustvo.

Trenutno su aktualna tri poziva za tri EVS projekta, a to su: Solidarity at hand, Creative summer, International VolunteerDay, priopćeno je.

"Solidarity at hand" – dugoročni volonterski projekt (12 mjeseci) 01/10/2018 - 30/09/2019

"Solidarnost pri ruci" usmjerena je na ranjive skupine građana s aktivnostima koje pridonose poboljšanju kvalitete života. Organiziranje aktivnosti za starije i mentalno bolesne odrasle osobe 2-3 sesije tjedno; Udruga IKS partneri s domom za starije i slabe i domove za mentalno bolesne odrasle u našoj zajednici.

"Creative summer" – kratkoročni volonterski projekt (2 mjeseca) 01/06/2018 - 31/07/2018 & 01/06/2019 - 31/07/2019.

"Kreativno ljeto" tradicionalno organiziraju volonteri Udruge IKS za djecu i mlade, s ciljem zabave djece i mladih, obrazovnih aktivnosti koje se provode u multikulturnom timu i promoviraju mobilnost mladih. Aktivnosti ovog volonterskog projekta, obogaćene talentima i kreativnosti volontera, mogu biti joge, vožnja kajaka, sportske aktivnosti, kreativne i edukativne radionice, lov na blago itd., navode u pozivu.

"International VolunteerDay" – kratkoročni volonterski projekt (2 mjeseca) 11/11/2018 - 10/01/2019.

"Međunarodni dan volontera" važan je dan koji se obilježava 5. prosinca priznajući vrijednost volontiranja, naporan rad i predanost volontera i njihov neprocjenjivi doprinos zajednici u cjelini. Aktivnost volontera ove grupe ima za cilj podizanje svijesti o značenju Međunarodnog dana volontera i važnosti slave vrijednosti volontiranja i doprinosa volontera kao aktivnih građana.

Inače, ovi projekti se rade u partnerstvu s udrugom IKS. Udruga IKS je osnovana 2003. godine s ciljem razvoja zajednice u poslijeratnoj regiji, osnaživanje članova zajednice, posebno onih diskriminiranih, društveno izoliranih i na drugi način marginaliziranih. Djeluju kao neprofitna, nevladina organizacija s vizijom humane, demokratske sredine u kojoj Udruga IKS djeluje kao generator promjena i uporište pozitivnih ideja, priopćeno je.

ŠTO JEEVS ?

Europski volonterski servis, poznat pod skraćenicom EVS, dio je programa za mlade Europske komisije pod nazivom Erasmus+. Ovaj program dopušta mladoj osobi da otkrije novu kulturu i novi jezik kroz volonterske aktivnosti van njegove/njene zemlje porijekla.

EVS je iskustvo obrazovnog karaktera. Ono razvija stav općeg aktivnog građanstva tako što stranom državljaninu u jednoj zemlji dopušta da sudjeluje u njenom svakodnevnom životu, radeći i dijeleći obaveze njenih građana. EVS omogućava mladoj osobi da stekne nova znanja, da upozna jednu, njemu stranu zemlju, ali i da upozna samog sebe.

Svi zainteresirani mogu aplicirati slanjem svog CV-a (format Europass) i motivacijskog pisma. Dokumente slati na [email protected]. Odabrani kandidati će biti kontaktirani u svrhu intervjua putem Skype-a.

Kopirati
Drag cursor here to close