Rekordne temperature

Nove nevolje na europskom kontinentu: Drugi toplotni val ovog ljeta

U široj regiji Pariza današnja temperatura mogla bi porasti do 42 stupnja Celzijeva kao rezultat toplog i suhog zraka koji dolazi iz pravca sjeverne Afrike
Lifestyle / Flash | 25. 07. 2019. u 11:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pariz i London pripremaju se za rekordne temperature dok u četvrtak  drugi toplotni val ovog ljeta donosi nove nevolje europskom kontinentu. 

U široj regiji Pariza današnja temperatura mogla bi porasti do 42 stupnja Celzijeva kao rezultat toplog i suhog zraka koji dolazi iz pravca sjeverne Afrike i koji je prethodno bio blokiran hladnim i olujnim vremenskim sistemima. 

Najviša temperatura u Londonu tijekom dana iznosit će 39 stupnjeva, a u Belgiji, Nizozemskoj, Luksemburgu i Švicarskoj temperature će porasti na više od 40 stupnjeva.  

Klimatolozi upozoravaju da bi takve ekstremno visoke temperature mogle postati novi trend u klimatskim modelima. Tradicionalna Europa - u kojoj klimatizacija nije česta - nije, međutim, opremljena da se nosi s temperaturama koje su registrirane u ovom tjednu.  

Stoga, turisti uskaču u fontane a vlasti grozničavo nastoje da pomognu starim, bolesnim i beskućnicima koji su najteže pogođeni vrućinom, prenosi Associated Press. 

Kopirati
Drag cursor here to close