Sezonska prognoza

Evo kakva nas zima čeka

Tijekom prognoziranog razdoblja nisu isključena ona bez padalina, kao i kraći period s većom količinom padalina.
Lifestyle / Flash | 30. 11. 2022. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema dostupnim prognostičkim modelima na prostoru Bosne i Hercegovine očekivane sume padalina trebale bi biti nešto ispod višegodišnjeg prosjeka. Raspored padalina tijekom zime bit će neujednačen, navode iz FHMZ BiH u novoj sezonskoj prognozi.

Tijekom prognoziranog razdoblja nisu isključena ona bez padalina, kao i kraći period s većom količinom padalina. Meteorolozi napominju da se ne može precizirati vrsta padalina za pojedine dijelove godine.

"Prognoza padalina u odnosu na prognozu temperature zraka, na dugo vremensko razdoblje je manje pouzdana. S tim u vezi prognoze padalina na duga vremenska razdoblja treba uzeti s većom dozom rezerve", pojašnjavaju.

Prema dostupnim prognostičkim modelima na prostoru Bosne i Hercegovine očekivane sume padalina trebale bi biti nešto ispod višegodišnjeg prosjeka.

"Raspored padalina tijekom zime bit će neujednačen. Tijekom prognoziranog razdoblja nisu isključena duža razdoblja bez padalina, ali i kraća razdoblja s većom količinom padalina. Napominjemo da se ne može precizirati vrsta padalina za pojedine dijelove godine", dodali su.

Prognoza padalina u odnosu na prognozu temperature zraka, na dugo vremensko razdoblje je manje pouzdana. S tim u vezi prognoze padavina na duga vremenska razdoblja treba uzeti s većom dozom rezerve, navodi se u sezonskoj prognozi FHMZ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close