Ministar odbio financiranje?

Beč domaćin Eurovizije umjesto Izraela?

Izrel mora uplatiti kauciju u visini od 12 milijuna eura na švicarski račun kao garanciju za prihvatanje organizacije Eurovizije.
Lifestyle / Flash | 13. 08. 2018. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni grad Austrije Beč mogao bi iduće godine ponovo biti domaćin Eurovizije iako je Izrael odnio pobjedu na ovogodišnjem natjecanju, špekuliraju austrijski mediji.

Odmah nakon pobjede pjevačice Nete čula su se protivljenja održavanja Eurovizije u Izraelu zbog sigurnosnog stanja. Već tada se spominjala Austrija, čiji je natjecanje osvojio treće mjesto, a, prema glasovima žirija, čak prvo, kao moguća zamjena za Izrael.

Prema pisanju medija, Austrija bi mogla biti domaćin Eurovizije sljedeće godine, jer je državna televizija Izraela KAN zatražila novac od države za organizaciju ovog natjecanja, ali je ministar financija odbio staviti na raspolaganje sredstva, piše Dnevni avaz.

Izrel mora uplatiti kauciju u visini od 12 milijuna eura na švicarski račun kao garanciju za prihvaćanje organizacije Eurovizije.

Rok za uplatu istječe sutra, 14. kolovoza, i ako se taj novac ne nađe na računu, tražila bi se druga zemlja za organiziranje natjecanja, a Austrija, koja je prije dvije godine bila domaćin, ponovo je spremna tu ulogu preuzeti.

Kopirati
Drag cursor here to close