Connecting Classrooms

Ekološki osviješteni gimnazijalci Gimnazije fra Grge Martića Mostar

Lifestyle / Flash | 09. 09. 2015. u 20:20 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobrodošlicu gimnazijalcima u prvom danu škole poželjeli su murali na ulaznom dijelu  školskog dvorišta, rad bivšeg učenika Marka Barbarića i likovne umjetnice Andree Aničić.

U sklopu projekta Connecting Classrooms pod vodstvom profesorice Silvije Ćorić, jedna od prošlogodišnjih aktivnosti   gimnazije bila je ekološka osviještenost. Učenici sudionici projekta raspoređeni u nekoliko skupina u područjima blizu škole pokazali su visoku svijest o značaju čuvanja i uređenosti okoliša skupljajući i razvrstavajući otpad za recikliranje: staklo , papir, najlon, pet ambalažu. Uz to postavljali su letke po ulazima zgrada i ispred četvrti gdje se skupljao taj otpad kako bi utjecali na razvoj  ekološke svijesti građana Mostara.

Kruna ovog projekta su prelijepi ekološki murali koji krase dvorište škole i pozivaju učenike da nastave  s aktivnostima čuvanja i njegovanja okoliša i tako  djeluju na svijest mladih cijeloga Mostara.

Ovaj projekt kao i svi drugi realizirani su uz potporu ravnateljice Ljiljanu Krešić  koja nas svesrdno potiče i pomaže u svim inovativnim projektima i aktivnostima, te poduzeću Duga na pomoći oko odvoza.

"Kada sljedeći put ostavite otvorenu vodu dok perete zube, koristite neštedljive žarulje, koristite plastične vreće, automobile umjesto bicikla……,sjetite se da smo mi samo posudili Zemlju od naše djece i učinite bar nešto da je zaštitite. Nadam se da će nas ovi murali potaknuti da razmišljamo i djelujemo na taj način. Sretan početak školske 2015./16.godine svim učenicama i učenicima u ekološki osviještenom ambijentu", kažu u Connecting Classrooms grupi Gimnazije fra Grge Martića.

Kopirati
Drag cursor here to close