Nakon štrajka

Eiffelov toranj ponovno otvoren za turiste

Ponovno otvaranje Eiffelovog tornja predstavlja olakšanje za turiste, nakon što nekoliko tisuća njih nije moglo posjetiti ovu čuvenu građevinu tijekom štrajka.
Lifestyle / Flash | 03. 08. 2018. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eiffelov toranj u Parizu ponovno je otvoren za posjetitelje, nakon što je uprava postigla dogovor sa zaposlenima da prekinu štrajk koji je započet zbog toga što turisti predugo čekaju u redovima, javili su francuski mediji.

Toranj je ponovno otvoren nakon što su zaposleni u srijedu, 1. kolovoza, započeli štrajk, u znak prosvjeda zbog nove politike uprave tornja, prema kojoj se posebni liftovi koriste za one koji su karte kupili putem interneta i one koji to čine na licu mjesta.

Uprava Eiffelovog tornja sada izdvaja polovicu dnevnih karata za internet kupce, koji moraju odabrati konkretno vrijeme kada žele posjetiti toranj. Ranije je za kupce na internetu izdvajano 20 posto dnevnih ulaznica.

Sindikati radnika tvrde da bi promjene koje su uvedene početkom srpnja mogle dovesti do nejednakih redova, pri čemu oni koji kupuju ulaznice na licu mjesta čekaju i do tri sata, dok oni koji su rezervirali karte putem interneta čekaju najviše jedan sat.

Ponovno otvaranje Eiffelovog tornja predstavlja olakšanje za turiste, nakon što nekoliko tisuća njih nije moglo posjetiti ovu čuvenu građevinu tijekom štrajka, piše AFP.

Na ovoj turističkoj lokaciji u Parizu zaposleno je 340 radnika, koji su u posljednjih nekoliko godina organizirali štrajkove zbog problema, među kojima su džeparenje i održavanje tornja.

Kopirati
Drag cursor here to close