Lijepa vijest

Dvije povratničke obitelji za Božić u novom domu

Lifestyle / Flash | 24. 12. 2015. u 15:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povratničke obitelji Ante Rubila i Željke Dujmić iz Bosanskog Broda, zahvaljujući sredstvima Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske, predstojeće blagdane i zimu će dočekati u novom domu.

Anto Rubil i Željka Dujmić kažu da je ovo za njih i njihove obitelji veliki događaj, te da ih raduje što su riješili svoje stambeno pitanje, i što će Božić i novogodišnje praznike dočekati u svom domu.

Izrazili su zahvalnost Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu na pruženoj pomoći i podršci u izgradnji i obnovi stambenih jedinica, a ističu da je to od velike važnosti za svaku povratničku obitelj i dobra poruka onima koji se još uvijek nisu odlučili na povratak, priopćeno je danas iz Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe RS. 

Resorni ministar Davor Čordaš izrazio je zadovoljstvo što su ove obitelji trajno riješile svoje stambeno pitanje i poželio im sretne blagdane.

Čordaš je istakao da je ministarstvo, u okviru redovnog programa, za ovu namjenu izdvojilo oko 80.000 maraka, te da će i u sljedećem, u okviru drugih projekata, čija realizacija je u tijeku, ministarstvo nastaviti aktivnosti na rješavanju stambenih i infrastrukturnih projekata, ali i projekata održivog povratka.

''Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske je, u okviru redovnih programskih aktivnosti u 2015. godini, na prostoru Bosanskog Broda za još dvije povratničke obitelji osiguralo pakete građevinsko-zanatskog materijala i novčanu pomoć za ugradnju, čime su u toj općini trajno stambeno zbrinute ukupno četiri obitelji'', naglasio je Čordaš.

Dodao je da su pored spomenutih projekata, tijekom 2015. godine realizirani i projekti asfaltiranja dva putna pravca na području ove općine, a radi se o dijelu ulice Brodskog bataljona i parkingu, te dijelu puta u mjesnoj zajednici Gornje Kolibe.

Čordaš je istakao da će Ministarstvo i u sljedećoj godini nastaviti s podrškom procesu održivog povratka i jačanju povratničkih kapaciteta, a sve u cilju stvaranja što povoljnijih uvjeta za život povratnika i opstanak na svojim ognjištima, kako na prostoru Republike Srpske, tako i Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close