MC Pavarotti

Dubioza kolektiv 'kumovala' novom studiju Mostar Rock škole

Lifestyle / Flash | 25. 02. 2016. u 10:19 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nekoliko dana u Mostaru je otvoren studio Mostar Rock škole, za koji su sredstva prikupljena na velikom koncertu Rock škole 30. prosinca prošle godine, na kojem je zvijezda večeri bila Dubioza kolektiv. Zahvaljujući ovome, mladi mostarski rock talenti ubuduće će imati priliku da svoje ideje zabilježe na snimku i, ništa manje važno, nauče se metodama rada u studiju. U videu pogledajte kratku priču o nastanku studija.

Mnogim Mostarcima još je u svježem sjećanju prednovogodišnji rock spektakl koji su na stadionu Kantarevac u Mostaru 30. prosinca 2015. godine priredili Dubioza kolektiv i bendovi iz Mostar Rock škole. Osim što su odslušali, odgledali i odplesali sjajan koncert, gledatelji na punom Kantarevcu svojim su dolaskom dali doprinos oživljavanju rock'n'rolla u gradu na Neretvi: naime, prihod od koncerta bio je namijenjen opremanju studija Rock škole.

Ekipa iz Rock škole nije gubila vrijeme: nepuna dva mjeseca kasnije, studio je već u potpunosti opremljen i svečano pušten 'u pogon'.

''Prije par mjeseci smo sjedili u studiju B Muzičkog centra Pavarotti i planirali koncert, zatim nam je 'krila' dao Red Bull, uključila se i Dubioza kolektiv, i evo sada smo u nečemu što je rezultat svega toga, a to je DK Studio Rock škole,“ kaže Orhan Maslo Oha, voditelj Rock škole.

Priliku da prvi snimaju u novom studiju dobila je grupa od nekoliko mladih polaznika škole. ''Mi smo prvi koji snimamo u studiju, koji je nedavno napravljen. Snimati u studiju je super,“ kaže Lora Cvitković. ''Imamo studio koji možemo koristiti i to je stvarno fenomenalno,“ sretan je i Rijad Šuta.

Čast da prvi uključi opremu i time 'presiječe vrpcu' pripala je Draletu, toncu Dubioze kolektiv. Studio je po svojim 'kumovima' simbolično dobio ime DK Studio.

''Ljudi više vremena provedu ušminkavajući studio nego razmišljajući šta će u njemu stvarno raditi, a ovdje je bilo obrnuto – oni su bili zainteresirani da što prije počnu snimati. Tako da je studio ispao nekako kako se i meni sviđa: radni, a ne ušminkani,“ kaže Brano Jakubović iz Dubioze kolektiv.

No, u Rock školi se ne zaustavljaju na tome: od rujna ove godine u svoje aktivnosti uključuju i edukaciju iz oblasti audio produkcije. Ovaj sektor vodiće perspektivni mladi producent Marin Bošnjak, koji je u Zagrebu završio akademiju za audio produkciju. Marin se vratio u svoj grad, kako bi svoje znanje podijelio sa mladim mostarskim talentima i pomogao Rock školi, u kojoj je i započeo svoj glazbeni put.

''Ovaj studio će zadržati ne samo mene, nego i iduće generacije talentiranih mladih ljudi, da ne nose svoje talente negdje drugo. I mi se možemo razviti. I zato radimo na tome, i zato sam ja ostao tu,“ optimist je Marin.

Svakako im treba poželiti sreću u daljem radu. Ideja, volje i znanja očito imaju napretek. U videu pogledajte kratku priču o studiju Rock škole Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close