Odsustvo

Državni službenik šest godina nije dolazilo na posao, a primao plaću

Lifestyle / Flash | 12. 02. 2016. u 13:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski državni službenik Joaquin Garcia kažnjen je s 27.000 eura kazne jer se nije pojavio na poslu ‘najmanje’ šest godina, utvrđeno je na sudu.

Garcia (69) je bio zadužen za nadgledanje izgradnje postrojenja za zbrinjavanje otpadnih voda, no tvrtka koja se bavila izgradnjom nije ga vidjela godinama, iako je njezin ured bio preko puta hodnika od njegovog.

Djelatnici tvrtke mislili su da je za njegov rad odgovorna lokalna samouprava, dok su lokalne vlasti mislile da odgovara tvrtki. Njegovo odsustvo je primijetio zamjenik gradonačelnika Cadiza tek kada mu je trebao dodijeliti plaketu za 20 godina radnog staža u državnoj službi.

Tvrtka mu je isplaćivala bruto plaću od 37.000 eura godišnje, a sud mu je dosudio kaznu u iznosu od jedne godišnje neto plaće.


Garcia, koji je u međuvremenu otišao u mirovinu, tvrdi kako su optužbe neistinite, te kako je bio žrtva maltretiranja u gradskoj upravi, zbog čega su ga poslali u tvrtku za otpadne vode kako bi ga maknuli što dalje.

Njegovi prijatelji i obitelj tvrde da je išao na posao, ali ne baš puno radno vrijeme svaki dan, te da se posvetio učenju filozofije.

Kopirati
Drag cursor here to close