Podizanje razine usluge

Dom zdravlja Čapljina dobio novo specijalizirano vozilo

Lifestyle / Flash | 27. 08. 2014. u 12:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozni park Doma zdravlja Čapljina od danas je bogatiji za novo, specijalizirano vozilo.

Radi se o vozilu koje je opremljeno najsuvremenijom opremom za pružanje prve pomoći pri spašavanju života, odnosno održavanju unesrećenih na životu do dolaska u Dom zdravlja ili bolnicu.

Svečana primopredaja izvršena je danas u dvorištu Doma zdravlja Čapljina, gdje je načelnik općine dr. Smiljan Vidić uručio ključeve vozila direktorici Doma zdravlja dr. Branki Vidić-Ferenc.

''Ovo vozilo namijenjeno je za teške bolesnike i za osobe koje su teško nastradale u nesrećama, a kako znamo o životu odlučuju prije svega trenuci pružanja pomoći od mjesta nesreće pa sve do ustanove u koju se prevozi, pa sam siguran da će ovo vozilo zasigurno pomoći u spašavanju života.

Ono je opremljeno najsuvremenijom aparaturom za pružanje prve pomoći i održavanje života do bolnice, a osim kvalitetne aparature najvažnije je i kvalitetno osoblje. U Domu zdravlja Čapljina imamo kvalitetno osoblje, sada je tu i suvremena aparatura, pa mogu potvrditi da smo napravili dobar posao.

Imajući u vidu što se sve u posljednje 4 godine napravilo u Domu zdravlja Čapljina, ne samo na rekonstrukciji prostora, nego i u nabavci opreme, pa evo sada i ovoga vozila, možemo reći da imamo Dom zdravlja koji je razinu usluge podigao na najveću razinu'', istaknuo je za medije načelnik Vidić.

Direktorica Doma zdravlja Čapljina Branka Vidić-Ferenc naglasila je kako je ovo prvo vozilo koje je ustanova dobila nakon 7 godina, odnosno od 2007. godine.

''Moram se prije svega zahvaliti Općini Čapljina koja je donirala određena sredstva za kupovinu ovoga automobila, koji će zasigurno puno pomoći onima kojima je to potrebno kada je u pitanju održavanje na životu od mjesta nesreće pa sve do određene ustanove, jer ima svu potrebnu aparaturu, od defibrilatora, priključaka za kisik, itd'', kazala je Vidić-Ferenc.

Ukupna vrijednost vozila iznosi 143 910 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close