Napokon

Dolazi snijeg ... na planine

Lifestyle / Flash | 07. 01. 2023. u 09:52 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom.

Jutros u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske naoblake. U ostatku zemlje vedro.

Jutros je najhladnije bilo na Sokocu gdje je izmjereno minus pet stupnjeva Celzija. U Livnu su izmjerena minus tri stupnja, Sanskom Mostu, Sarajevu i Srebrenici minus dva, Širokom Brijegu minus jedan, Doboju, Tuzli i Zenici nula stupnjeva, Banjoj Luci, Bijeljini, Bjelašnici, Ivan Sedlu i Prijedoru jedan, Trebinju četiri, Mostaru pet, Gradačcu šest i Neumu osam stupnjeva.

"Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, prije podne, magla. Dnevna temperatura od sedam do 14 stupnjeva", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U nedjelju se u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne i tokom noći slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od nula do šest, na sjeverozapadu Bosne do devet, a dnevna od osam do 14, a sjeverozapadu Bosne do 17 stupnjeva.

Početkom narednog tjedna očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje poslije podne ili tijekom noći. Na planinama se očekuje prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavina na jugu i jugozapadu zemlje, gdje je moguća i grmljavina. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 14, a dnevna od osam do 14, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 17 stupnjeva.

U utorak se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Poslije podne prestanak padavina u Hercegovini, Posavini i Krajini uz djelomično razvedravanje, a u ostatku zemlje tijekom noći. Jutarnja temperatura od nula do šest, na jugu do devet, a dnevna od dva do osam, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 12 stupnjeva.

U srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od minus dva do tri, na jugu do šest, a dnevna od tri do devet, na jugu do 13 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close