Civilna zaštita

Dodijeljena priznanja zaslužnim spasiocima iz BiH

Lifestyle / Flash | 28. 01. 2016. u 18:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna organizacija za civilnu obranu - ICDO danas je u Sarajevu na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH svečano dodijelila medalje i zahvalnice zaslužnim pojedincima i grupama za iskazanu hrabrost, pomoć i izuzetan angažman u oblasti civilne zaštite.

Priznanje najvećeg ranga "zapovjednik" uručeno je rukovoditelju Odsjeka za strateško planiranje, mjere zaštite i spašavanje u Odjelu za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH Idrizu Brkoviću, dok su priznanja prvog ranga "viteza" dobili direktor Federalne uprave civile zaštite BiH Fahrudin Solak, predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH Almir Beridan i Željko Dugonjić, direktor Republičke uprave civilne zaštite Veseljko Elez, direktor Županijske uprave civilne zaštite KS-a Mustafa Kovač, Ronilački klub "Buk" Banja Luka te Deminerski timovi Budovača B i Sarajevo B.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kazao je da je danas održao sastanak s glavnim tajnikom ICDO-a Vladimirom Kuvshinovim gdje su razmijenili mišljenja o aktualnoj situaciji u više oblasti i zauzeli određeni broj zajedničkih stavova.

Istaknuo je da BiH i ICDO imaju dugogodišnju uspješnu suradnju te da su na današnjem sastanku razgovarali o svim mogućnostima daljnje suradnje.

Zahvalio je ICDO-u na pomoći koju su pružali BiH tijekom poplava 2014. godine, a koja je bila jako značajna.

Glavni tajnik ICDO-a Vladimir Kuvshinov istaknuo je da je rezultat njegove posjete i bilateralnih razgovora nastavak uspješne suradnje i pružanje pomoći stanovništvu u nevolji.

Dodao je da je ICDO jedna od najstarijih međunarodnih organizacija na svijetu te da ove godine slavi 85. godišnjicu rada. Glavni zadatak ove organizacije je, pojasnio je Kuvshinov, pružanje pomoći nacionalnim državnim strukturama civile zaštite državama članicama.

Kopirati
Drag cursor here to close