U Novu uz Zoster

Doček Nove godine u Mostaru

Lifestyle / Flash | 01. 01. 2014. u 08:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i proteklih godina Mostarci su Novu godinu dočekali u svojim kućama ili u nekom od ugostiteljskih objekata, dok je ponovno izostao doček na otvorenom.

Oko tisuću Mostaraca novu godinu dočekao je pod šatorom, na parkingu iza zgrade Projektant, gdje su nastupili mostarski bendovi Zoster i Mustang.

S obzirom da gradske vlasti proteklih godina nisu organizirale nikakve božićne i novogodišnje događaje, ove godine skupina privatnika odlučila je na oko 600 četvornih metara prostora podići Zimski grad, gdje se proteklih dva tjedna održao niz društvenih i humanitarnih priredbi, uključujući i sinoćnji doček nove godine.

Nakon rata Mostar je bio jedan od prvih gradova u Bosni i Hercegovini koji je organizirao dočeke Nove godine na otvorenom, koji su privlačili veliki broj posjeitelja iz cijele Hercegovine. No, zbog kronične besparice, nakon desetak godine, ta tradicija je prekinuta.

Zadnji doček koji je grad organizirao bio je doček 2009. godine, a godinu kasnije Milan Bandić financirao je novogodišnju proslavu u sklopu svoje predizborne kampanje za predsjednika Hrvatske.

Od tada Mostarci su prepušteni ugostiteljima i privatnim zabavama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close