Svejedno ostaje na tronu

DNK analiza otkriva: Britanska kraljica možda i nije kraljica?

Lifestyle / Flash | 06. 12. 2014. u 08:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

DNK analiza posmrtnih ostataka kralja Richarda upućuje na to da cijela loza koja i danas drži tron možda nije 'čiste krvi'. Kako kažu, postoji prekid prema potomcima.

Ovi testovi bacaju sumnju na kraljicu Elizabethu koja možda i nije prava kraljica Engleske.

Prvi nalazi upućuju na to da cijela loza koja i danas drži tron možda nije ‘čiste krvi’, odnosno da se među precima rodilo nelegitimno dijete. Pet potomaka Ivana Gaunta je testirano, a na temelju testova Richard III. nije bio njegov potomak, piše examiner.com.

Znanstvenici su u genetskom lancu posljednjeg britanskog kralja s muške stranepronašli prekid prema potomcima, koji se mogao dogoditi negdje unutar 19 veza između kralja Richarda III i živim potomcima Ivana Gaunta, ali prema tvrdnjaam znansvetnika ne znaju gdje se ta genetska pauza dogodila.

''Ne sugeriramo da kraljica ne bi trebala biti na tronu'', pravdao se voditelj znanstvenog tima, a novi nalazi se tek očekuju.

Čak i da se dokaže da genetski kraljica Elizabetha nije kraljica, to nećepromijeniti trenutnu monarhiju.Tudori su preuzeli prijestolje silom u bitci kod Boswortha, ironično kralj Ruchard III. Je umro u toj bitci 1485.

Kopirati
Drag cursor here to close