U planinama Montane

Djevojka preživjela šest dana bez hrane

Lifestyle / Flash | 11. 05. 2017. u 18:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spasioci su pronašli djevojku koja se izgubila u planinama američke države Montana nakon više od šest dana intenzivne potrage, prenose lokalni mediji.

Madeline Connelly, 23-godišnjakinja iz Chicaga planinarila je nacionalnim parkom „Great Bear“, ali je zalutala s poznate planinarske trase. Šest dana u divljini je preživjela bez hrane samo u društvu svog psa. Pronađena je izmorena, ali bez ozljeda.

Spasioce je pitala može li se pješke vratit sa njima, ali su je oni helikopterom prebacili u najbližu bolnicu gdje ju je čekala zabrinuta obitelj. Connely je rekla da se smatrala iskusnom planinarkom, ali da je napravila grešku što se nije pokušala vratiti čim je primijetila da je zašla u nepoznate predjele.

No, kada je shvatila da se izgubila bilo je prekasno. Preživjela je pijući vodu iz potoka i spavajući između dva stabla.

''Osjećam se kao idiot, stvarno sam napravila veliku grešku. Dnevno sam prelazila i po 15 kilometara pokušavajući se vratiti'', rekla je lokalnim novinarima nakon spašavanja.

Pronađena je samo 3,5 kilometra od zacrtane planinarske trase.

Kopirati
Drag cursor here to close