Dječji maskenbal 2024.

Dječja karnevalska povorka u Tomislavgradu pokazala svu bogatu maštu mališana

U pojedinačnim maskama žiri je proglasio pobjednikom masku 'Pauk', draga je bila 'Robot', a treće i četvrto mjesto osvojile su maske 'Smeđa kokica' i 'Crvena kokica'.
Lifestyle / Flash | 13. 02. 2024. u 17:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Mario Lončar / Dječja karnevalska povorka u Tomislavgradu

Kulturno-informativni centar Tomislavgrad (KIC) i osnovne škole s područja te općine organizirali su u utorak na Trgu gange i hajdučke družine u Tomislavgradu "Dječji maskenbal 2024''.

Program je ove godine dodatno obogaćen karnevalskom povorkom koja se kretala od autobusnog kolodvora te glavnim tomislavgradskim ulicama do konačnog odredišta, Trga Gange i Hajdučke družine gdje je priređen bogat kulturno- zabavni program.

U ime organizatora ravnateljica KIC-a Danijela Papić zahvalila je svima, a posebno učiteljicama, na uloženom trudu u pravljenju prekrasnih, šarolikih i maštovitih maski.

Kao poseban događaj organizator je pripremio kulturno- zabavnu manifestaciju za izbor najbolje pojedinačne i grupne maske gdje su sudjelovali natjecatelji iz više plesnih, likovnih i dramskih skupina uglavnom iz ovdašnjih osnovnih škola i dječjih vrtića.

Odlukom stručnog žirija kojeg su činile duvanjske umjetnice Gabrijela Vučemil, Marija Magdalena Vukadin i Mirka Drmić u izboru najbolje grupne maske prvo mjesto su osvojili 'Bauštelci', drugi su bili 'Torbe', treći 'Kasete i olovke', četvrti 'Ananasi', a peto 'Oči'.

U pojedinačnim maskama žiri je proglasio pobjednikom masku 'Pauk', draga je bila 'Robot', a treće i četvrto mjesto osvojile su maske 'Smeđa kokica' i 'Crvena kokica'.

Pobjednici u obje kategorije nagrađeni su prigodnim nagradama, a maškarada je završena plesom i igrom razdragani mališana pod maskama.

Kopirati
Drag cursor here to close