Asmir Begović fondacija

Djeci i mladima s posebnim potrebama donirana sportska oprema

Lifestyle / Flash | 27. 04. 2016. u 10:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Asmir Begović Foundacija" je štićenicima Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar donirala sportsku opremu. Djeci u Los Rosalesu, na ovom događaju su se pridrižili i učenici Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama u Mostaru, kao i predstavnici škole malog nogometa MAS.

Tom prigodom putem videolinka prisutnima se obratio i Asmir Begović.

"Nadam se da će vam se svidjeti ovaj mali poklon od moje fondacije, uživajte! Nadam se da će vam ovo pomoći da budete još bolji. Uživajte u sportu, druženju sa drugom djecom, ali nemojte zaboraviti raditi u školi, slušati učiteljice i sve koji rade s vama, jednostavno želim vam sve najbolje, uživajte u poklonu i nadam se da ćemo se vidjeti'', proučio je Begović.

Po riječima glasnogovornika Fondacije ABF ("Asmir Begović Foundation") Saše Ibrulja, Fondacija pokušava raditi u čitavoj BiH i do sada je realizirala projekte u Sarajevu, Zenici i u Tuzli.

S obzirom da je Begović veleposlanik UNICEF-a i Specijalne olimpijade odlučili su, kako je kazao, da donacija pripadne Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" kako bi se njihova sportska sekcija mogla razvijati. Djeci su donirani dresovi, šorcevi i trenerke.

''Cilj Fondacije, koja je osnovana 2013. godine, je razvoj infrastrukture za bavljenje sportskim aktivnostima, odnosno pomoć mladima, djeci, posebno djeci s posebnim potrebama, da se uključe u sportske aktivnosti'', kazao je Ibrulj.

Dodao je kako je najveći projekt koji su do sada imali u BiH izgradnja sportskog terena za Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica” u Sarajevu, a u 2016. godini, osim ovog projekta u Mostaru, bit će realizirani projekti u Tuzli i u Maglaju.

Nastavnik tjelesnog odgoja u Centru, kojem je donirana sportska oprema, Saša Mehmedović istaknuo je da je ovo za neke običan dan, a za Centar "Los Rosales" jedna velika stvar i jedna velika manifestacija.

''Želim se zahvaliti Fondaciji ABF, a prije svega Asmiru Begoviću koji nas se sjetio i jednostavno pokazao da imati sve u životu ne znači biti sretan, znači evo i pomagati drugim ljudima kao što on pomaže danas'', kazao je Mehmedović te naglasio kako je ovo dodatni motiv djeci da nastave sa uspjesima, da nastave raditi i osvajati medalje.

''Djeca iz sportske sekcije danima pričaju o ovome i njima će ovaj dan zauvijek ostati u sjećanju'', istaknuo je Mehmedović.

Povodom uručenja donacije, danas je u sportskoj dvorani Centra odigrana i trening utakmica učenika Centra "Los Rosales" i učenika Osnovne škole za djecu sa posebnim potrebama, pod trenerskom palicom osnivača škole malog nogometa "MAS" Dževada Habibije.

Kopirati
Drag cursor here to close