Na Rudniku

Djeca s posebnim potrebama u natjecanju u stolnom tenisu

Lifestyle / Flash | 24. 05. 2016. u 20:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Stolnoteniskog kluba 'Mostar' u okviru V. osnovne škole na Rudniku, tijekom utorka održane su sportske igre za djecu s posebnim potrebama.

Ova djeca su se natjecala u stolnom tenisu, a prije nekoliko dana održano je natjecanje u kuglanju u prostoru kuglane u 'Mepasu'.

Ovaj događaj podržao je i Sportski savez Grada Mostara, koji je uz udruženja koja se brinu o djeci s posebnim potrebama već drugu godinu kada su u pitanju sportske igre.

Iz Sportskog saveza su za naredno razdoblje najavili su uvrštavanje još nekih sportova u kojima bi se natjecala djeca s poteškoćama u razvoju.

Na ovim sportskim igrama sudjelovala su djeca iz Srednje turističko - ugostiteljske škole, Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama, Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama 'Los Rosales', Udruženja mladih 'Ružičnjak - Los Rosales', Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama 'Vedri osmijeh' i Caritas iz Mostara.

Profesor tjelesne i zdravstvene kulture iz Osnovne škole za djecu sa posebnim potrebama Mostar Ivan Mikulić rekao je kako ovakvi događaji za ovu djecu imaju važnu ulogu. "Zahvalio bih se Sportskom savezu i STK Mostar koji su nam omogućili prostor, te se nadam da će se natjecanje u budućnosti proširiti na još neke sportove", rekao je Mikulić.

Kopirati
Drag cursor here to close