Mostar

Dizajneri interijera građevinske škole izradili adventske svijeće za humanitarnu akciju

Svi radovi učenika izloženi su unutar škole i izloženi su za prodaju, a sav prikupljeni prihod biti će doniran u humanitarne svrhe.
Lifestyle / Flash | 01. 12. 2020. u 07:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici smjera dizajn interijera Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca Mostar bili su aktivni i ove godine - marljivo su radili na dekorativnom oblikovanju adventa unutar svoje škole.

Dizajnirali su i izradili adventske vijence uz pomoć svojih profesora, te time obilježili blagdansko darivanje i učinili dobro djelo.

Svi radovi učenika izloženi su unutar škole i izloženi su za prodaju, a sav prikupljeni prihod biti će doniran u humanitarne svrhe.

Njihovi vijenci su raznovrsni, puni boja, borovih grančica, mahovine, šišarika, različitih svijeća, božićnih i zimskih ukrasa. Učenici su jako sretni što su mogli učiniti ovako djelo spajajući edukaciju i humanitarni čin.

Inače Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca iz Mostara pokrenula je u školskoj 2015./2016. godini smjer dizajn interijera, te je u kratkom razdoblju uspjela zainteresirati veliki broj mladih ljudi za ovo zanimanje.

Trajanje programa je četiri godine, a tijekom školovanja učenici stječu osjećaj za prostor, njegovu funkciju, namjenu i estetiku. Četverogodišnjim obrazovanjem u ovom zanimanju učenici se osposobljavaju za samostalno projektiranje i izradu projektne dokumentacije za uređenje interijera, kako prostoručno tako i u računalnim programima(AutoCad, ArchiCad, SketchUp…), uključujući i dizajniranje dekorativno – funkcionalnih predmeta (ogledala,lampi, satova, vazni...) kao i svih predmeta koji su u službi ugodnijeg i funkcionalnijeg prostora.

Između ostalog, učenici stječu potrebno znanje za uređenje interijera upoznavajući odgovarajuće materijale, boje, povijesni razvoj uređenja interijera, stilove i kompletno dekorativno oblikovanje prostora.

Također dizajniraju i izrađuju unikatni namještaj kako bi se upoznali s procesom izrade, dizajnom i funkcionalnošću, a posebno s njegovim uklapanjem u interijer. Nakon završetka školovanja učenici mogu nastaviti obrazovanje na fakultetima arhitekture, dizajna interijera, grafičkog dizajna, industrijskog dizajna, modnog dizajna, dizajna vizualnih komunikacija, fotografije, akademiji likovnih umjetnosti, povijest likovne umjetnosti i njima srodnim fakultetima ili bilo kojoj drugoj visokoobrazovnoj instituciji.

Po završetku školovanja za dizajnera interijera, stječu se vještine i znanja za samostalan rad u poslovima projekata dizajna interijera ili produkt dizajna, te također za timski rad u arhitektonskim uredima.

Kopirati
Drag cursor here to close