Emocije i užitak

'Dive' ponovno na turneji po BiH

Lifestyle / Flash | 22. 04. 2015. u 09:26 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radojka Šverko, Gabi Novak i Tereza Kesovija, okupljene u projektu ''Dive'', ponovno kreću na turneju po Bosni i Hercegovini.

Naime, ''Dive'' uskoro planiraju održati koncerte u Zenici 12. svibnja (BNP), u Tuzli 13. svibnja (BKC), 14. svibnja u Sarajevu (Dom mladih) i 15. svibnja u Mostaru (Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače) te ponoviti uspjeh od prije dvije godine kada su u jednome danu održale dva rasprodana 'osmomartovska' koncerta pred sarajevskom publikom.

Radojka, Gabi i Tereza jedna su od rijetkih pojava u hrvatskoj glazbi koje zbilja zaslužuju epitet diva. Zaslužile su ga izvrsnošću izvedbi, raskošnim i upečatljivim glasovima, i time što su kroz sva ova desetljeća ostale dosljedne u shvaćanju glazbe kao umjetnosti.

''Dive'' su održale nekoliko desetaka sjajnih koncerata diljem Hrvatske i regije. Na njima su izvele najveće hitove iz svojih iznimno bogatih programa, čineći time presjek svojih karijera. Sve tri dive dobitnice su nagrade Porin za životno djelo, kao i brojnih drugih domaćih i internacionalnih nagrada i priznanja.

Govoreći o ishodištu ove uspješne suradnje, Tereza Kesovija kaže kako je ona nastala dijelom iz nezadovoljstva njihovim tretmanom na hrvatskoj estradnoj sceni.

- Nismo bile dovoljno iskorištavane. Činilo mi se kao da se čeka da dođemo do stotog rođendana pa da nas onda pozovu da negdje nastupimo – naglašava Tereza.

- Zemlja smo talentiranih ljudi, ali i talenti se gase i propadaju ako nisu na pravi način njegovani i podržavani - tvrdi Radojka Šverko, kojoj nedostaje onaj osjećaj da se naježi na nečijem koncertu. Za to krivi nekvalitetnu medijsku produkciju, ali i nedostatak prave kritike koncerata.

Tereza Kesovija, Gabi Novak i Radojka Šverko zapjevat će svoje ponajveće hitove uz pratnju pratećeg orkestra diljem Bosne i Hercegovine. Kako i same kažu, iznimno se raduju ovoj turneji te obećavaju koncerte prepune emocija i užitka.

Kopirati
Drag cursor here to close