Izbjeglica iz Sirije

Dirljiva priča: Od uličnog prodavača olovaka u par mjeseci postao uspješan biznismen

Lifestyle / Flash | 03. 12. 2015. u 17:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješne crowdfunding kampanje, u kojoj je skupljeno oko 191 tisuća dolara, izbjeglica iz Sirije Abdul Halim al-Attar, koji je prije samo par mjeseci prodavao olovke po ulicama Beiruta, postao je uspješan poslovni čovjek.

Naime, 33- trogodišnji otac dvoje djece, s prikupljenim novcem pokrenuo je vlastiti posao otvorivši pekarnicu. Nedugo zatim, otvorio je kebab shop te mali restoran. Danas, ovaj uspješni sirijac zapošljava šesnaest izbjeglica iz svoje zemlje.

Fotografija al-Attara, zajedno s njegovom kćerkom, koja spava na očevim ramenima dok on prodaje olovke kako bi zaradio za život, prije samo par mjeseci bila je veliki hit na društvenim mrežama te je dirnula ljude diljem svijeta.



Jedan od onih koji nisu ostali ravnodušni na tu fotografiju jeste i novinar i web dizajner iz Norveške, Gissur Simonarson, koji je putem Twittera pokrenuo kampanju, putem koje su svi zainteresirani mogli kupiti olovke i pomoći ovom mladom sirijcu da prehrani svoju obitelj i stvori novi život.

Pri samom kraju kampanje, koja ja trajala tri mjeseca, prikupljeno je 188.685. dolara.

''Ne samo da ste promijenili moj život, nego živote moje djece i ljudi iz Sirije koji sada rade sa mnom'', rekao je u svojoj zahvali Abdul Halim al-Attar, koji je od prikupljenog iznosa izdvojio oko 25.000 dolara kako bi pomogao prijateljima i rodbini iz Sirije.

Kopirati
Drag cursor here to close