Misteriozni zvukovi

Diplomate napada misteriozna bolest

Liječnici još istražuju jesu li najnoviji slučajevi oboljelih diplomata iz Kine na neki način povezani s onima iz Kube
Lifestyle / Flash | 07. 06. 2018. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Američke Države povukle su diplomate iz konzulata u Kini zbog zabrinutosti da pate od misteriozne bolesti koja sliči oštećenju mozga, identične onoj od koje su oboljeli američki diplomati na Kubi prošle godine, rekla je glasnogovornica State Departmenta, Heather Nauert.

Prema njenim riječima, nakon što je potvrđeno da je jedan diplomat zaposlen u Guangzhou, gradu na jugu Kine, imao medicinskih problema, State Department je ovlastio tim stručnjaka da detaljno pregleda zaposlenike konzulata, kao i članove njihovih obitelji,, prenosi 100posto.

"Medicinski stručnjaci nastavit će evaluaciju nalaza kako bi otkrili uzroke zabilježenih simptoma", navodi se u priopćenju.

New York Times objavio je da je najmanje dvoje diplomata povučeno iz Kine, a navode da su se razboljeli nakon što su čuli čudne zvukove.

Prošle je godine 24-ero zaposlenih u američkom veleposlanstvu na Kubi povučeno s diplomatske službe jer su kod njih zabilježeni neobični simptomi kakve imaju pacijenti s potresom mozga, a još nije utvrđen uzrok navedenih oboljenja.

Kopirati
Drag cursor here to close