ostavka

Dijeljenje kondoma u Vatikanu: Šef malteškog reda podnio ostavku nakon sukoba s papom

Lifestyle / Flash | 25. 01. 2017. u 10:00 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Matthew Festing, šef malteškog reda podnio je ostavku nakon javnog sukoba s papom Franjom zbog smjene visokog dužnosnika tog reda poslije skandala zbog dijeljenja kondoma, kazala je glasnogovornica Marianna Balfour tog reda, prenosi Independent.

Dodala je da se Festing sastao s papom Franjom i ponudio ostavku.

Festing je odbio surađivati s papinom komisijom u istraživanju smjene Velikog kancelara, Albrechta von Boeselagera, kada je otkriveno da je dobrotvorni ogranak reda podijelio tisuće kondoma u Mianmaru dok je on bio na funkciji.

Sveta Stolica je prošlog tjedna oštro naglasila da planira poduzeti akcije da riješi nastali sukob. Poznato je da vjersko učenje zabranjuje korištenje sredstava protiv začeća, a Abrecht von Boeselager je izjavio da nije bio obaviješten o programu dijeljenja kondoma i da je obustavio akciju kada je saznao za nju.

Papa Franjo imenovao je komisiju za ispitivanje slučaja nakon što je Festing nagovijestio da Sveta stolica traži njegovu smjenu, ali je državni tajnik Vatikana kardinal Pietro Parolin kasnije izjavio da to nije bila papina želja i da želi da se spor riješi dijalogom.

Kopirati
Drag cursor here to close