A nije liječenje

Deset problema koje aspirin uspješno rješava

Lifestyle / Flash | 20. 11. 2016. u 16:18 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeste li znali da aspirin ne služi samo za rješavanje zdravstvenih problema? Spektar koristi koje možete imati od njega je širok, od čišćenja mrlja do rješavanja od peruti

Ovo je 10 problema koje aspirin uspješno rješava:

1. Uklanja akne Aspirin ima protuupalna svojstva pa je odličan za ulanjanje akni. Izmrvite dva do tri aspirina i pomiješajte ih sa sokom od limuna. Smjesu nanesite na akne i ostavite nekoliko minuta. Izbjegavajte ovu metodu prije izlaganja suncu.

2. Pomaže kod uboda insekata Aspirin pomaže u smanjivanju oteklina i smiruje svrbež uzrokovan ubodima komaraca. Sve što trebate napraviti je umočiti aspirin u vodu i staviti na mjesto uboda na nekoliko minuta, pišu 24sata.hr.

3. Izbjeljuje mrlje na koži Aspirin sadrži sastojak koji se inače koristi u proizvodnji krema za izbjeljivanje i čišćenje kože. Pomiješajte sedam izmrvljenih aspirina sa tri žlice jogurta i jednom žlicom meda. Nanesite smjesu na čisto lice i ostavite 15 minuta. Koža će vam biti lijepa i sjajna, pore neće biti začepljene, a mrlje i ožiljci će se manje vidjeti (koža će se blago ljuštiti).

4. Rješava od peruti Ako se želite riješiti peruti, pomiješajte dva izmrvljena aspirina s uobičajenom količinom šampona pa operite kosu.

5. Uklanja mrtve stanice Aspirin je izvrstan za uklanjanje mrtvih stanica s lica, smanjivanje masćenja kože i sužavanje pora. Samo ga razmrvljenog pomiješajte s vodom i ostavite na licu nekoliko minuta. Ako imate osjetljivu kožu, nanosite ga pažljivo kako bi izbjegli iritaciju kože.

6. Uklanja žuljeve na nogama Pomažu omekšati stopala i ukloniti mrtve stanice kože. Razmrvite sedam aspirina i dodajte pola žlice soka od limuna - da smjesa bude kao tijesto. Nanesite tu mješavinu na stopala i pokrijte ih toplom krpom. Ostavite deset minuta pa kritična područja sa žuljevima i tvrdom kožom ostružite metalnom rašpicom za stopala ili posebnim kamenom.

7. Zdrava i sjajna kosa Vaša kosa će, također, imati koristi od korištenja aspirina. Za zdravu i sjajnu kosu rastopite deset komada u šalici tople vode i nanesite na čistu kosu. Ostaviti oko 15 minuta, a zatim isperite.

8. Uklanja mrlje od znoja s odjeće Otopite aspirin u malo tople vode, nanesite to na mrlju od znoja i ostavite da stoji preko noći. Potom odjeću operote na uobičajen način.

9. Uklanja prljavštinu s kade Izmrvite pet aspirina i ubacite u tekućinu za čišćenje kupaone. Pošpricajte time cijelu kadu i ostavite pola sata. Zatim jednostavno krpom uklonite prljavštinu.

10. Produljuje život cvijeća Rezano cvijeće trajati će dulje u vazi ako u vodu dodate izmrvljeni aspirin. Ovaj trik je posebno dobar za ruže, piše Bright Side.

Kopirati
Drag cursor here to close