Nije za one slabog želuca

Deset najčudnijih sladolednih okusa na svijetu

Lifestyle / Flash | 08. 06. 2016. u 15:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stiže ljeto, a svi se vole rashladiti sladoledom. Postoje različiti okusi diljem svijeta, no neki su zaista bizarni.

Ovaj tekst nije za one slabog želuca.

1. Sladoled od krokodilskih jaja

Ova neobična poslastica dolazi s Filipina, a poanta je da ovaj sladoled sadrži manje kolesterola, odnosno više proteina od drugih.

2. Sladoled od majčinog mlijeka

Londonska slastičarnica The Icecreamists izazvala je pravu pomutnju, kada je u ponudu stavila ovaj sladoled, pod nazivom Baby Gaga. Kontroverzni sladoled nastao je od donacija mlijeka te limuna i mahuna vanilija s Madagaskara.

3. Sladoled od slanine

Mesnati sladoled, od kandirane slanine, nastao je kao eksperiment američkog kuhara i pekara Davida Lebovitza, u kombinaciji sa smeđim šećerom, cimetom, vanilijom i malo tamnog ruma. Njegov mesar ga je navodno obožavao.

4. Sladoled od konjetine

Ovaj okus stiže iz dalekog Japana, a prodaje se na tokijskim tržnicama, pod nazivom Basashi sladoled. Pa tko voli...

5. Sladoled od češnjaka

Sladoled koji ćeš vrlo vjerojatno htjeti preskočiti na prvom spoju, ali s vrlo zanimljivim sastojcima, kao što je naravno češnjak, ali i med. Sladoled se obično služi kao umak za glavna jela, kao što je npr. neki sočni odrezak.
6. Sladoled od hobotnice

Za sve one koji vole ovo morsko stvorenje u tanjuru, tu je sladoled, poznat pod imenom Taco Aisu.

7. Sladoled od lignje

Ponovno se vraćamo u Japan, gdje možeš probati sladoled, čiji je glavni sastojak tinta od lignje. Tako je ovaj sladoled crne boje i izrazito kremaste strukture.

8. Viagra sladoled

Mala plava tabletica, dolazi i u ovom obliku, a svi zainteresirani za njega će morati potegnuti do Venezuele, točnije grada Meride.

9. Sladoled od ptičica

Torimi Caffe u Japanu drži ptičice kao dekoracije, ali tamošnji su kuhari dizajnirali i tri sladoleda, koji imaju okus kao njihovi pernati prijatelji. Nismo sigurne...

10. Eskimo sladoled

Oni slabijeg želuca neka jednostavno preskoče sastojke ovog sladoleda s Aljaske, a to su loj ili prerađene masti arktičkih životinja, poput jelena, losa i kitova, ulje od tuljana, kuhana riba i bobice, jer je dobro imati i malo voća sa svim tim mastima.

Kopirati
Drag cursor here to close