Najpopularnija serija

Deset ludih činjenica koje niste znali o seriji Mućke

Lifestyle / Flash | 05. 11. 2015. u 10:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znate da je naslov serije zasnovan na staroj engleskoj poslovici "Samo budale i konji rade za zaradu", ali ima mnogo toga što vjerojatno ne znate.

Prva epizoda ove legendarne serije bila je prikazana u rujnu 1981. godine. Iako je prošlo puno vremena od prvog emitiranja, ona i dalje ne gubi na aktualnosti, broju obožavatelja, ali i broju repriza širom svijeta,  pišu Nezavisne novine.

U našoj zemlji se smatra za najrepriziraniju stranu seriju. S obzirom na činjenicu da je ova serija i dalje jako popularna predstavit ćemo vam 10 činjenica koje sigurno niste znali.

1. David Jason (Delboy) je želio napustiti seriju 1986. godine, tako da je planirano da epizoda "Who Wants to be a Millionaire" bude posljednja i da Delboy ode u Australiju sa Jumbom Millsom.

Sullivan je pisao scenarij za novu seriju "Hot Rod" u kojoj bi Rodney bio glavni lik. Ipak, Jason se predomislio, pa je tako i u epizodi promjenjen scenarij – Del nije prihvatio poziv da ode na drugi kontinent.

2. Triggerovo pravo ime u seriji je Colin Boll. Derek jednom prilikom objašnjava da je nadimak dobio jer liči na konja. Trigger, ne Delboy.

3. Cassandra je u seriji prikazana kao djevojka koja je pet godina mlađa od Rodneya. Ipak, u realnom svijetu, glumica Gwyneth Strong je dvije godine starija od Nicholasa Lyndhursta koji je igrao Rodneya.

4. Delboy, Rodney i Trigger su jedina tri lika koja su se pojavila i u prvoj i u posljednjoj epizodi, a samo su Rodney i Del bili u svakoj.

5. Stric Albert u jednoj epizodi govori kako je boksao u mornarici. Zanimljivo, glumac Baster Merryfield koji je tumačio ovu ulogu je zaista bio boksač, a glumom se počeo baviti tek po odlasku u mirovinu.

6. U scenariju nije bilo planirano da Trigger Rodney naziva Dave. Međutim, glumac Roger Lloyd Pack je kolegama na setovima stalno miješao imena. Tako je Nicholasa Lyndhursta nazivao Davepo Davidu Jasonu koji je igrao Dela..

Sulliven je ovo iz zafrkancije riješio da upotrebi u jednoj epizodi, ali je ispalo smješnije nego što se nadao, te je odlučio da nadimak Deave ostane zauvijek dio serije.

7. U kultnoj sceni gdje Delboy pada kroz šank, Triger se nije ni trebao pojaviti. Naime, glumac Roger Lloyd Pack je tijekom snimanja epizode "Yuppy love" bio u blizini seta, pa je odlučio svratiti i pitati Sullivena da li mu je potreban.

Tada je scenarist došao na ideju da napravi Triggerovu reakciju na pad što je i te kako doprinjelo popularnosti ove scene.

8. Robbie Williams se pojavio u "Mućkama". Naime, u epizodi "Mother Nature’s Son" dok Bojsi za šankom priča o "Peckhamskoj izvorskoj vodi", u blizini sedi Robbie, tada pjevač benda "Take That". U istom trenutku se u pabu čuje upravo pjesma te grupe.

9. Najduže snimana scena je bila ona na djedovom grobu. Naime, Jason i Lindhurst su često plačem prekidali snimanje jer su sjećanje na glumca Leonarda Piercea koji je tumačio njihovog djeda doživljavali veoma emotivno. Suze u toj sceni su prave.

10. David Jason nikada nije želio prihvatiti da su ''Mućke“ sitkom. U svojim intervjuima ih opisuje kao tragikomediju.

Kopirati
Drag cursor here to close