Trebat će narednih dana

Deset brzih trikova kako da sakrijete mamurluk šminkom

Lifestyle / Flash | 23. 12. 2016. u 12:50

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovi će vam savjeti itekako koristiti sljedećih dana.

1. Prije spavanja

Poduzmite nekoliko mjera opreza, prije nego legnete u krevet. Obavezno skinite šminku, popijte dovoljno vode, kako bi ublažili dehidraciju tijekom noći, koja je uzrok većine simptoma mamurluka te pokušajte spavati na leđima, a ne s glavom u jastuku, što će vam pomoći ublažiti podbuhlost.

2. Aspirin za ujutro

Prije nego počnete s beauty rutinom oporavka, uzmite aspirin. To će ublažiti košmar koji imate u glavi te ćete tako biti u mogućnosti bolje se koncentrirati na naše savjete, no najvažnije, time ćete smanjiti otečenost na svom licu.

3. Čišćenje lica, nanošenje kreme i maske

Stanice vaše kože postat će dehidrirane pa ono što prvo morate napraviti nakon buđena jest temeljito očistiti i hidratizirati kožu, kako biste smanjili crvenilo te umorne linije na licu. Ako imate nešto više vremena, napraviti i neku domaću masku za lice, prije nego ponovno nanesete šminku. Bilo bi idealno da lice poštedite šminke dan nakon, no ako negdje morate biti, shvaćamo vas.

4. Uhvatite se u koštac s očima

Kako biste smanjili podbuhlost oko očiju, treba vam 5-15 minuta. Vrećice čaja, kriške krastavaca ili krumpira, hladna gel maska ili žlice iz zamrzivača. Koji god način odabrali, umanjit ćete štetu.

5. Nanesite primer

Pitate se zašto? Primer će vam pomoći da glatko nanesete šminku na lice, a pomoći će i u dodatnom sakrivanju nepravilnosti.

6. Pametno birajte nijanse

Vaš cilj jest vratiti svježinu natrag na lice, a to ćete postići pametnim odabirom nijansi, koje ćete staviti na njega. Teška šminka i zagasiti tonovi, ono su što vam u ovom trenutku definitivno ne treba. Poslužite se bronzerima te rumenilima ružičastih ili koraljnih nijansi.

7. Prirodni izgled očiju

Koristite svjetlije nijanse sjenila za oči, jer ona tamnija te crni tuševi, samo će privući dodatnu pažnju na vaše umorne oči, a to je ono što želite izbjeći. Bijele i nude nijanse bit će odličan izbor u ovom trenutku, a vaše će oči izgledati veće i svježije.

8. Ne zaboravite na ruž

Isto pravilo vrijedi i za usne. Nude usne neće privlačiti toliko pozornosti, jednako kao i roze nijanse i one svijetlo koraljne. One će vašem licu također podariti dozu svježine, za razliku od tamnijih tonova, koji će učiniti da vaše lice izgleda još umornije.

9. Ne zaboravite ni na svoju kosu

Ako nemate vremena oprati ju te joj pružiti brzinsku masku, posegnite za suhim šamponom te ju dobro iščetkajte.

10. Svežite kosu u rep

Vezanjem kose u rep, sami sebi ćete podariti budniji izgled, čak i ako se tako ne osjećate. Vežite ga dovoljno čvrsto da dobijete mini face lift, no bez da si nanosite bol. I ne zaboravite osmijeh, koji uljepšava baš svako lice.

Kopirati
Drag cursor here to close