Trebinje

Demolirane klupe i rekviziti na dječjem igralištu

Lifestyle / Flash | 06. 02. 2017. u 14:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskom parku u centru Trebinja ponovo su demolirane klupe i drugi rekviziti na dječjem igralištu koje je jedino u gradu.

Razbacane klupe, poklopci od kanti za smeće, te polomljene drvene sprave i kućica gdje su se djeca igrala, česta je slika iz Gradskog parka.

U nadležnim gradskim odjelima ističu da ne mogu stići uraditi popravke, koliko često vandali oštećuju stvari, pa, kao jedino rješenje smatraju angažiranje noćnog čuvara ili postavljanje video nadzora.

Načelnik Odjela za stambeno-komunalne poslove Janja Ćapin kaže da su ove klupe polovinom siječnja popravljenje, te da su sada ponovo dali nalog da se poprave.

"Da bi smanjili troškove, na popravci smo angažirali domara iz Opće uprave, ali ovo nije rješenje, jer ukoliko se poprave, one se unište", rekla je Ćapin i dodala da je u planu izrada idejnog projekta po kome bi se, između ostalog, bolje uredio Gradski park.

Načelnik za inspekcijske i poslove komunalne policije Bojan Čvoro ističe da je upoznat sa ovom slučajem i da je nadležnost Komunalne policije da u okviru redovnih kontrola i po zahtjevima građana vrši kontrolu svih javnih površina i objekata koji su na njima postavljeni.

On kaže da osoba koja oštećuje predmete u parku nikada nije zatečeno niti je otkriven počinitelj, napominjući da se sve to događa u kasnijim večernjim ili ranim jutarnjim satima kada je u parku loša osvijetljenost.

U Centru javne sigurnosti Trebinje Srni je potvrđeno da policija svakodnevno obilazi sve parkove u gradu.

"CJS će u sljedećem razdoblju da planira sastanak sa predstavnicima gradskih institucija kako bi se našlo zajedničko rješenje ovoga problema i kako bi se otkrili i dokumentirali počinitelji", kažu u Centru.

Kopirati
Drag cursor here to close