Prognoza

Danas pretežito oblačno, u večernjim satima moguće padaline

Poslijepodne slabiji lokalni pljuskovi su mogući na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine.
Lifestyle / Flash | 28. 05. 2020. u 08:23 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas prije podne pretežno oblačno vrijeme u istočnim i sjeveroistočnim područjima i u dijelu centralne Bosne, a u ostatku zemlje umjerena naoblaka, javlja Anadolu Agency (AA).

U drugoj polovini dana će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Širom Bosne se očekuju pljuskovi i slaba grmljavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Poslijepodne slabiji lokalni pljuskovi su mogući na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu zemlje do 24 stupnja.

U Sarajevu pretežno oblačno. Povremeno može padati kiša u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stupnjeva.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu od 11 do 16, a dnevna od 13 do 19, na jugu od 20 do 25 stupnjeva.

U subotu se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 15, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stupnja, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabi poslijepodnevni pljuskovi se očekuju ponegdje u Hercegovini, dijelovima centralne, istočne i jugozapadne Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 17 do 22, na jugu do 25 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close