Službena posjeta

Cvijanović i Dodikova supruga poslali selfie sa Trumpove inauguracije

Lifestyle / Flash | 20. 01. 2017. u 22:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i supruga predsjednika RS-a Snježana Dodik fotografirale su se u blizini američkog Capitola tijekom službene inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Fotografiju je objavio RTRS kako bi uvjerio bh. javnost da su Cvijanović i Dodik bile na inauguraciji.

Cvijanović i Dodik su dobile poziv da nazoče događaju koji se održava u hotelu Hyatt Regency Capitol Hill u povodu inauguracije Trumpa. Hotel Hyatt Regency Capitol Hill ponudio je svim svojim gostima specijalnu ponudu u povodu proslave inauguracije Trumpa, a predsjednički smještaj košta 45.000 dolara, prenosi Klix.ba.

Iz Vlade RS-a je priopćeno kako si "troškovi boravka predsjednice Cvijanović u SAD-u ovom identični uobičajenim troškovima predsjednice Vlade pri službenom boravku u ovoj zemlji, na primjer, za potrebe održavanja sastanaka sa međunarodnim financijskim institucijama, te podrazumijevaju troškove avionske karte i hotelskog smještaja".

"Nazočnost predsjednice Vlade inauguraciji novog američkog predsjednika od ključnog je značaja za Vladu i Republiku Srpsku u cjelini, te pojedine zlonamjerne i tendenciozne dezinformacije ni na koji način to ne mogu umanjiti, posebno imajući u vidu da je predsjednica Cvijanović jedna od rijetkih dužnosnika iz regije koji nazoči ovom događaju", stoji u priopćenju.

Veleposlanik BiH u SAD Haris Hrle kazao je ranije kako se "Željka Cvijanović ne nalazi u službenoj posjeti Washingtonu, niti će nazočiti službenim aktivnostima vezanim za inauguraciju predsjednika Donalda Trumpa, odnosno da ne nije službeno pozvana u SAD''.

Javnosti nije poznato ni s kim će se Cvijanović uopće sastati u Washingtonu, koliko planira boraviti u SAD-u i koliko iznose troškovi njenog putovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close