prognoza

Crveno upozorenje: Obilne padaline u Hercegovini

Lifestyle / Flash | 13. 01. 2017. u 07:11 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U istočnim i dijelovima centralne Bosne manje oblaka. U jutarnjim satima i prije podne sa kišom u Hercegovini, na zapadu, sjeverozapadu Bosne i djelomično centralnim područjima sa kišom i snijegom u višim područjima.

Poslije podne i u večernjim satima u ostatku Bosne kiša i susnježica, koja će preći u snijeg. Obilnije padaline se očekuju u Hercegovini i na zapadu Bosne. Očekivana količina padalina tijekom 24 sata u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne od 60 do 100, na istoku Bosne od 5 do 10, u ostalim područjima, uglavnom od 10 do 25 l/m2. Vjetar, umjeren do jak, sa olujnim udarima južni i jugozapadni.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Kupres i Zenica 0, Goražde, Ivan-sedlo, Mostar i Zvornik 1, Bijeljina i Sokolac 2, Livno i Trebinje 3, Gradačac 4, Bugojno, Drvar, Sarajevo i Tuzla 6, Srebrenica 7, Doboj, Jajce i Neum 8, Prijedor i Sanski Most 9, Banja Luka i Bihać 10 stupnjeva.

Najviša dnevne od 3 do 9, na jugu i sjeverozapadu od 7 do 13 °C.

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine (FHMZ) BiH izdao je crveno upozorenje za danas tijekomcijelog dana i u noći s petka na subotu.

Upozorenje se izdaje zbog obilnijih padalina, olujnog vjetra i novog snježnog pokrivača.

Područje za koje se izdaje upozorenje je Hercegovina te zapadna i jugozapadna Bosna zbog obilnijih padavina. Olujni vjetar bit će u većem dijelu BiH, te novi snježni pokrivač u Bosni.

Kopirati
Drag cursor here to close