Obljetnica

Crveni križ Federacije BiH: 20 godina humanosti

Crveni križ Federacije BiH je ostvario izuzetno značajne rezultate, posebno u oblasti socijalne zaštite, zdravstvenog i humanitarnog odgoja i obrazovanja, te odgovora na prirodne i druge nesreće.
Lifestyle / Flash | 28. 12. 2017. u 13:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crveni križ Federacije BiH ove godine obilježio je 20 godina uspješnog rada i djelovanja, kao i 105 godina postojanja Crvenog križa u BiH.

Tijekom dvadesetogodišnjeg djelovanja uz podršku 42.780 članova, 2.652 volontera i 126 zaposlenih, Crveni križ Federacije BiH je ostvario izuzetno značajne rezultate, posebno u oblasti socijalne zaštite, zdravstvenog i humanitarnog odgoja i obrazovanja, te odgovora na prirodne i druge nesreće.

Iz Crvenog križa Federacije BiH izdvajaju da vrijednost humanitarnih roba dodijeljenih ugroženim građanima i zajednicama iznosi 24.930.416 KM, više od 15 milijuna obroka pripremljeno je u kuhinjama Crvenog križa i distribuirano socijalno ugroženim građanima, navodi se u priopćenju Crvenog križa Federacije BiH.

Vrijednost humanitarnih roba i novčanih sredstava dodijeljenih ugroženim građanima i zajednicama u prirodnim i drugim nesrećama je 29.930.857,00 KM, u organiziranim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno je 271.032 jedinice (doze), 452.175 osoba educiranih iz pružanja prve pomoći, upozoravanja na opasnost od mina i javnog zdravstvenog prosvjećivanja, 3.086.860 različitih usluga i vrsta pomoći pruženo korisnicima programa kućne njege (siromašnim i starim osobama), pet miliona sati volonterskog rada. 

Na svečanoj sjednici Skupštine Crvenog križa Federacije BiH predstavljeni su rezultati rada, kao i najveća postignuća u proteklih 20 godina, te uručena jubilarna priznanja i zahvalnice pojedincima, organizacijama, institucijama i medijima koji su u tom periodu kontinuirano podržavali rad i aktivnosti Crvenog križa Federacije BiH.  

Kopirati
Drag cursor here to close