Prosvjed

Crnogorcima oteli plaže

Lifestyle / Flash | 17. 06. 2016. u 11:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 150 mještana blokiralo je danas ulaz u Hotel "Maestral" u crnogorskom Pržnu, revoltirani jer ne mogu koristiti plažu hotela, objavile su Vijesti.

Mještanin Vlado Mitrović kazao je da je mještanima zabranjen ulaz na plažu, koju su, dok je hotelom upravljala slovenačka HIT Montenegro, mogli koristiti.

"Sada je novi vlasnik plažu izdao u pod zakup tako da svatko tko želi ući na plažu mora zakupiti suncobrane i ležaljke za 50 eura, što je skuplje nego što mi izdajemo apartmane", rekao je.

Mitrović je kazao kako je u pitanju klasična okupacija i da će mještani odgovoriti radikalno.

Mještani, kako su naveli, prosvjeduju jer od kada je prije više od godinu dana hotel kupio grčki biznismen Petros Statis, oni ne mogu parkirati automobile u okviru hotelskog kompleksa, šetati pse, pecati... ništa od onoga što su mogli dok je hotelom upravljala kompanija HIT Montenegro.

I Đuro Ivanović kazao je da je slično u Budvi, Petrovcu, gdje je nemoguće da se ljudi kupaju na plažama, te podsjedio na pretke koji su, kako kaže, "uzimali stvaru svoje ruke i borili se protiv onih koji su ih okupirali".

"Tako ćemo i mi kao naši stari, jer ovo nećemo da trpimo", rekao je Ivanović.

Mještani su kazali da je današnje okupljanje samo opomena, te da će sljedeći put postupiti radikalnije.

Kopirati
Drag cursor here to close