Mario Salcedo

VIDEO: Upoznajte čovjek koji na kruzeru živi već 20 godina

Izuzev 15 mjeseci tijekom pandemije koronavirusa, kada je putovanje kruzerima bilo nemoguće, Mario Salcedo na brodovima živi već posljednjih 20-ak godina.
Lifestyle / Flash | 14. 03. 2022. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Ilustracija

Mario Salcedo na kruzerima živi već dvadeset godina. Ovaj bivši direktor financija za jednu multinacionalnu kompaniju proveo je dvije dekade putujući svijetom zbog posla te živeći u hotelskim sobama više nego u svojem domu u Miamiju u američkoj saveznoj državi Floridi.

Kad je zbog ogromne količine stresa otišao u privremenu mirovinu 1997. godine, odlučio je nastaviti putovati, ali bez napuštanja vlastitog doma. Jedini način da to ostvari jest da počne živjeti na kruzerima.

Video: Meet the Happiest Guy in the World | Op-Docs

Izuzev 15 mjeseci tijekom pandemije koronavirusa, kada je putovanje kruzerima bilo nemoguće, Mario Salcedo na brodovima živi već posljednjih 20-ak godina, piše portal Jalopnik. Zato ga neki nazivaju kraljem kruzera.

No dok većina ljudi dolazi na kruzer radi odmora, on tu živi svoj život, prenosi punkufer.hr.

"Ne moram iznijeti smeće, ne moram čistiti, ne moram prati svoju odjeću. Eliminirao sam sve aktivnosti bez dodane vrijednosti, pa imam na raspolaganju sve vrijeme ovoga svijeta za stvari u kojima uživam", otkrio je Mario Salcedo New York Timesu.

Iako živi sam, smatra se najsretnijim čovjekom na svijetu. Prebacuje se s kruzera na kruzer (dosad je bio na više od 500 kruzera!) te se vrlo lako sprijateljuje s posadom, koja ga često naziva Super Mario. Uživa u brodskoj kuhinji, promatranju ljudi, plivanju i ronjenju.

Boravak na brodovima financira od svoje ušteđevine, ali i od novca koji zarađuje njegova tvrtka koja upravlja investicijskim portfeljima odabrane grupe klijenata.

Kako izgleda dan u životu Marija Salceda pogledajte u videu New York Timesa na YouTubeu u nastavku teksta.

Kopirati
Drag cursor here to close