Tradicionalne čorbe

Čorbarijada: Natjecanje u pravljenju najbolje čorbe

Lifestyle / Flash | 28. 05. 2015. u 12:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po četvrti put Općina Bosanska Krupa i ŠPD "Unsko-sanske šume" organiziraju natjecanje u pravljenju najbolje čorbe uz cjelodnevno druženje građana bosanskokrupske općine i njihovih gostiju.

Čorbarijada će se održati u subotu, 30. svibnja kod Šumarske kuće u Šujnovcu, a prema najavama očekuje se rekordan broj natjecateljskih ekipa. Ove godine osim tradicionalnih čorbi mogu se kuhati i sve druge vrste jela uključujući tarhanu, begovu, pileću i riblju čorbu.

Manifestacija počinje paljenjem vatri već od 8,00 sati a natjecateljski dio na Čorbarijadi traje od 10,00 do 13,00 sati kada će se i proglasiti pobjednici.

Za pobjednike su osigurane vrijedne nagrade a posebna priznanja dobit će najveselija, najmlađa i ekipa sa najljepšim majicama, zatim najstariji i najmlađi sudionik, najoriginalnije ime, i po prvi put ekipa s najlošije napravljenom čorbom. Za sve posjetitelje osiguran je vojnički grah te prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati.

Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova od kojih će tri člana sudjelovati u pravljenju čorbe. Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jednoobrazne majice. Pobjednike će odrediti stručni žiri. Ekipa pobjednika sa treće Čorbarijade može sudjelovati samo izvan konkurencije.

Prijave ekipa još uvijek se mogu izvršiti kod Refika Selimagića - Keksa, sve do 29. svibnja do 18,00 sati. Dodatne informacije oko organizacije i prijave mogu se dobiti putem telefona na broj: 061 726 457.

Sudjelovanje na "Čorbarijadi" je besplatno, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close