Program podrške

Coca Cola podržava mlade - pomaže im da budu kompetentni na tržištu

Lifestyle / Flash | 16. 06. 2017. u 11:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo predstavila je program osnaživanja mladih u BiH pod nazivom Coca-Colina podrška mladima kroz koji će na jesen proći 200 polaznika iz sarajevske i banjalučke regije.

Projekt Coca-Colina podrška mladima je nacionalni program kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, koji ove godine pruža priliku polaznicima programa da razvijaju odgovarajuće osobne, poslovne vještine i steknu kvalitetne kompetencije za rad na tržištu, priopćeno je iz Coca Cole.

''Nedostatak radnog iskustva i vještina koje se stječu radnim iskustvom, prepoznati su kao jedna od prepreka mladima pri pronalasku posla, sto nas je motiviralo da kreiramo i pokrenemo posebno dizajniran program kojim ćemo svim polaznicima omogućiti da unaprijede svoje vještine, da razviju samopouzdanje a time i mogućnost da lakše dođu do zaposlenja. Sve nas vodi jednako sjajna želja, a to je da što efikasnije odgovorimo na prave potrebe mladih, osnažimo ih na pravi način i damo im mogućnost da uspješno krenu u svoju poslovnu karijeru. Ponosni smo što će pored certificiranih predavača i partnera projekta, zaposlenici Coca-Cole volontirati tijekom četiri sedmice trajanja programa, te kroz 10 poludnevnih modula razmijeniti svoja iskustva iz prakse kojima će dodatno pomoći mladima da se razvijaju vještine i savladaju nova znanja", rekao je Adnan Topić, komercijalni direktor i direktor franšize Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.

Coca-Colina podrška mladima osmišljena je da prepoznaje, razvija, osnažuje i motivira na uspjeh sudionike čineći ih konkurentnijim na tržištu rada.

Poziv za prijavu je otvoren od 16. lipnja do 21 lipnja, putem online prijave (http://coca-colinapodrskamladima.ba). Zainteresiranim će biti omogućeno da se pored web stranice, na program prijave popunjavanjem formulara u svom zavodu za zapošljavanje, te partnerskim NVO organizacijama.

Projekt je namijenjen mladim ljudima starosne dobi od 18 do 30 godina, s fokusom na nezaposlene i mlade koji su završili svoje školovanje, kojima će program pomoći u stjecanju i unaprjeđenju znanja i vještina i omogućiti im bolje kompetencije za rad na tržištu.

Kroz program koji će proći 100 polaznika na području banjalučke i još 100 na području sarajevske regije.

Pokrovitelji i partneri projekta su: Ministarstvo civilnih poslova BiH, Agencija za rad i zapošljavanje BiH, Federalni zavod za zapošljavanje, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, JU Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo, projekt YEP, Univerzitet u Sarajevu, grad Banja Luka, Poduzetnički centar Networks, Socijalno edukativni centar – SEC, Kali Sara - Romski informativni centar, Životni atelje, HR Prosolutions, Munja - Inkubator društvenih inovacija, BHRT, Euroblic, Nezavisne novine, Metromedia, portali Mondo i banjaluka.com, agencija PRIME Communications.

Kopirati
Drag cursor here to close