Umjetnička galerija

'Claire Noel' stigao u Mostar - Ovako to izgleda kad se živi od umjetnosti i za umjetnost

Lifestyle / Flash | 22. 12. 2016. u 17:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dvije godine postojanja u Čapljini, galerija umjetnina i rukotvorina 'Claire Noel' konačno se preselila u Mostar. Radi se o galeriji umjetničkih slika i ručnih radova, a sama vlasnica Vedrana Božić, izrađuje iste. Naime, Vedrana se počela ozbiljnije baviti slikarstvom početkom 2000-ih kad je upisala tečaj crtanja i slikanja u Londonu.

Što se sve može pronaći u ovoj maloj galeriji punoj kreativnog duha, pogledajte u našoj galeriji fotografija.

''Talent i ljubav su postojali oduvijek, a onda se počela rađati i želja da umjetnost umjesto hobija, postanemoje osnovno zanimanje i životno opredjeljenje'', rekla je Vedrana.

Želeći svoje slike učiniti financijski dostupnijim široj populaciji, Vedrana je počela izrađivati medaljone koji prikazuju isječak njenih umjetničkih slika te pokrenula brand nakita pod imenom Claire Noel (francuski prevod imena Vedrana Božić).

''Kasnije su sami kupci dali ideju za izradu personaliziranih medaljona s tekstom ili fotografijom koje oni odaberu, a potom sam počela izrađivati i ogrlice od staklenih perli i medaljona sa školjkama, kamenčićima, presanim cvijećem i listićima koje sama skupljam. U medjuvremenu sam počela šiti suknje, te ih ručno oslikavati... nemam vremena koliko imam ideja!'', poručuje Vedrana.

Uz veliku podršku prijatelja i obitelji, Vedrana je otvorila galeriju rukotvorina u Čapljini u rujnu 2014. godine, a onda nedavno s galerijom preselila u Mostar.

''Bavimo se prodajom umjetničkih slika te izradom ručnih radova koji uključuju dizajnerske komade odjeće, nakit, torbe, igračke ali i personalizirane poklone za sve uzraste. U svijetu koji nas danas okružuje, svjesna sam da je luksuz živjeti od umjetnosti. Ili ludilo! Svejedno, posvetila sam se onomu što volim, u čemu uživam i što me ispunjava. Nikad ne bih ponovo radila nešto drugo!'', poručila je Vedrana.

Želeći vam uljepšati ovo blagdansko vrijeme Bljesak.info i 'Claire Noel' će vas darovati ovim unikatnim radovima.

Claire Noel je u suradnji s portalom Bljesak.info odlučio nagraditi dvoje čitatelja s prekrasnim ogrlicama. Kako bi osvojili jednu od nagrada svoje podatke s imenom, prezimenom, brojem telefona i adresom (OBAVEZNO) pošaljite na mail [email protected]

Prva nagrada

Druga nagrada

Sretno svima!

Kopirati
Drag cursor here to close