Volonterke velikog srca

Četiri djevojke iz Posušja mjesec dana će pružati pomoć sirotištu u Africi

Odredište im je sirotište Fifadji koje je udaljeno dva sata vožnje od glavnog grada Porto Novo. Tu već dulje vremena časne sestre iz Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice vode šest zajednica, dvije ambulante i dva sirotišta u sklopu koga skrb
Lifestyle / Flash | 15. 03. 2022. u 09:02

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Četri djevojke iz Posušja mjesec dana će pružati pomoć sirotištu u Africi

Četiri djevojke iz Posušja Darija Čamber, Matea Jukić, Anđela Vranjković i Martina Arapović putuju u humanitarnu misiju put Afrike, u Benin, kako bi pomagale potrebitima.

Kako su pri susretu s načelnikom općine Posušje Antom Begićem i pomoćnicom Ivankom Arapović Galić rekle, odredište im je sirotište Fifadji koje je udaljeno dva sata vožnje od glavnog grada Porto Novo. Tu već dulje vremena časne sestre iz Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice vode šest zajednica, dvije ambulante i dva sirotišta u sklopu koga skrbe nad oko stotinu djevojčica.

Ove volonterke mjesec dana će pružati pomoć gdje god je potrebno, od kućanskih poslova do pomoći u školi i sirotištu. Prethodno su u razgovoru s časnim sestrama doznale kako potrebiti u ovoj zemlji, među kojima je i nemali broj djece, oskudijevaju gotovo u svemu. Glad, bolest i neimaština su, nažalost njihova svakodnevica. Lijekovi su uglavnom luksuz, kao i obrazovanje. Stoga časne sestre, pored odgoja siročadi i liječenja onih s margina društva, posebne napore ulažu u obrazovanje.

Kako navode ove volonterke, jedini izvor financiranja njihovog rada jesu donacije. Stoga su ih prikupljale i ove Posušanke, prije odlaska u misiju. Kažu da su se i same iznenadile pozitivnim reakcijama ljudi. U akciju su se uz pojedince velikog srca uključili župni uredi, Općina Posušje i nekoliko tvrtki.

Novac će se uložiti za daljnje funkcioniranje škola, sirotišta i nabavku lijekova. S obzirom kako je velika želja časnih sestara otvoriti i treću ambulantu u selu Banigbé Gare, gdje nadaleko nema nikakve liječničke pomoći, dio novca će se utrošiti i za ovaj cilj.

Mlade volonterke, koje su same financirale put do svog odredišta u Afriku, sigurno će ovaj događaj dodatno oplemeniti i otvoriti neke nove životne vidike, a vjerujemo kako će njihov primjer biti poticaj i drugima, ne nužno da se odvaže na ovako velike korake, već da kroz mala djela dobročinstva čine svoje zajednice ljepšim i boljim.

Kopirati
Drag cursor here to close