Prognoza i ceste

Čeka nas olujno jugo

Lifestyle / Flash | 09. 02. 2016. u 07:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jutros je pretežno oblačno, lokalno je zabilježena slaba kiša. U ostalim područjima je umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati: Doboj 3 stupnja, Kupres, Sokolac i Tuzla 4, Bijeljina i Zvornik 5, Zenica 6, Ivan-sedlo 7, Bugojno i Livno 8, Sanski Most, Srebrenica i Trebinje 9, Drvar, Jajce, Mostar i Sarajevo 10, Stolac 11, Gradačac 12, Bihać i Neum 13 i Banja Luka 14 stupnjeva.

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne danas će biti oblačno sa slabom kišom. U ostalim dijelovima zemlje umjerena naoblaka i bez padavina. Krajem dana jače naoblačenje sa zapada koje će donijeti padavine u cijeloj zemlji. Veći dio dana vjetar umjerene jačine s jakim udarima južnog i jugozapadnog smjera. U noći na srijedu se očekuje jačanje vjetra koje će uvjetovati i olujne udare juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 19 stupnjeva.

U Bosni su kolnici suhi ili djelomično vlažni, dok se u Hercegovini prometuje po pretežito mokrim kolnicima.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači upozoravaju za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Kopirati
Drag cursor here to close