Humanost na djelu

Čapljinci među rekorderima u FBiH po broju darovanih doza krvi

Lifestyle / Flash | 17. 12. 2015. u 15:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljinci su u samom vrhu ljestvice u Federaciji BiH kad je u pitanju broj darovanih doza krvi u 2015. godini.

Akciji dragovoljnog darivanja krvi, koja je u četvrtak održana danas u Čapljini, odazvao se veliki broj dragovoljnih darivatelja, a u sklopu iste prikupljene su čak 64 doze krvi.

Mirjana Čerkez, tajnica Crvenog križa općine Čapljina, ističe kako je tijekom cijele godine odaziv na sve akcije dragovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa općine Čapljina i Odjela za transfuziologiju SKB Mostar bio izvrstan.

''O osam ovogodišnjih akcija dragovoljnog darivanja krvi prikupljene su 293 doze. Dvije akcije bile su izvanredne, a ostalih šest akcija odnosilo se na redovite akcije darivanja krvi za građanstvo i učenike Srednje škole Čapljina'', ističe Čerkez za Bljesak.info.

Današnjoj akciji u Čapljini pristupilo je 85 darovatelja krvi, a zanimljivo je kako su članovi sportskih kolektiva, lovačkog društva i ostalih udruženja na akciju došli organizirano kako bi bio prikupljen veći broj doza ove dragocijene tekućine.

Treba također napomenuti kako je u tijeku akcija Crvenog križa općine Čapljina u sklopu koje se prikupljaju materijalna i novčana sredstva za najugroženije žitelje ove općine, a sve kako bi im se uljepšalo ovo blagdansko razdoblje.

Kopirati
Drag cursor here to close