Trg kralja Tomislava

Čapljina: Održana prezentacija projekta ''Biraj život bez oružja''

Lifestyle / Flash | 16. 10. 2014. u 12:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Trgu Kralja Tomislava u Čapljini održana je promocija kampanje ''Biraj život bez oružja''.

Ovaj projekt provodi se s ciljem jačanja svijesti građana o opasnostima posjedovanja nelegalnog oružja i lakog naoružanja u domaćinstvima širom BiH.

MUP Hercegovačko-neretvanske županije provodi kampanju dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava koji se nalaze u nelegalnom posjedu građana, jamčeći zaštitu od kaznenog gonjenja i prekršajnog postupka građanima koji prijave minsko - eksplozivna sredstva u nelegalnom posjedu.

Minsko eksplozivna sredstva građani mogu dragovoljno prijaviti policiji pozivom na besplatni broj ''122'', a građanin koji prijavi da posjeduje nelegalno naoružanje NEĆE snositi nikakvu sankciju.

Prilikom prijave posjedovanja nekog od eksplozivnih sredstava, policijski službenici MUP-a će u suradnji sa službenicima civilne zaštite, doći do adrese vašeg stanovanja ili mjesta na kojemu se minsko - eksplozivno sredstvo nalazi.

Pod minsko-eksplozivnim sredstvima i oružjem smatra se: mina, eksplozivni materijal, neeksplodirano ubojno sredstvo, neupotrebljivo ubojno sredstvo, streljivo i oružje.

Protiv fizičkog i pravnog lica neće biti pokrenut krivični, odnosno prekršajni postupak, zbog nelegalnog držanja minsko - eksplozivnih sredstava i oružja.

Aktivnosti kampanje financira Europska unija, a provodi se uz podršku Centra za kontrolu streljačkog i lakog naoružanja u istočnoj i jugoistočnoj Europi (SEESAC), UNDP-a, Međunarodnog komiteta Crvenog križa, Misije OSCE-a u BiH, Vlade Velike Britanije, UNICEF-a i WORLD FUTURE COUNCIL-a.

Projekt je usklađen sa Međunarodnim standardima za kontrolu malog oružja (ISACS), navedeno je iz UNDP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close