Ples i pjesma

Čapljina: Održan peti susret hercegovačke djece s posebnim potrebama

Lifestyle / Flash | 10. 01. 2016. u 21:22 Z.D

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pjevanjem, plesom i igrokazom oko 40 mališana s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, jučer je pokazalo svoju kreativnost na petim susretima hercegovačke djece s posebnim potrebama, održanim u Zvirovićima kod Međugorja.

Ove godine pored talijanskih humanitarnih organizacija Nuovi Orizzonti i Regina della pace, u programu su sudjelovale humanitarne organizacije iz Čapljine Betlehem i Cvijet te Duga iz Ljubuškog.

Predsjednik organizacijskog odbora Jakov Šimović je kazao kako je cilj ovakvih susreta afirmiranje djece s posebnim potrebama i skretanje pažnje na ovu populaciju "koja zaista zaslužuje puno više pažnje šire javnosti".

''U početku ovi su susreti bili vezani za božićne i novogodišnje blagdane, ali kako svaka organizacija ima svoje interne aktivnosti, odlučeno je da se održava početkom godine, kako bi bilo što više sudionika s istim ciljem, a to je afirmacija djece s posebnim potrebama i zajedničko druženje u veselom duhu'', kazao je Šimović, istaknuvši kako vjeruje da će se iduće godine pridružiti još veći broj organizacija i kako će ovi susreti na početku godine biti tradicija u Hercegovini.

Nakon koncerta svim sudionicima uručeni su prigodni darovi, nakon čega je organiziran zajednički ručak za sve sudionike tijekom kojeg se razgovaralo o problemima s kojim se susreću djeca s posebnim potrebama.

Kopirati
Drag cursor here to close