40 novih mjesta

Čapljina: Blagoslovljen novi objekt pastoralno-socijalnog centra ''Betanija''

Uz zgradu koja je otvorena 2013. godine, napravljena je i nova zgrada, kojom je kapacitet povećan za 40 dodanih mjesta. Prostorije u novoj zgradi namjenski su rađene i za osobe s demencijom.
Lifestyle / Flash | 11. 02. 2019. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanim misnim slavljem, koje je predvodio biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski msgr. Ratko Perić, u Čapljini je obilježen Svjetski dan bolesnika i blagdan Gospe Lurdske.

Uz to, svečano je obilježen i šesti rođendan pastoralno-socijalnog centra ''Betanija'', gdje je i služena sveta misa, a koji je otvoren na današnji dan 2013. godine.

Uz zgradu koja je otvorena tada, do danas je napravljena i nova zgrada, kojom je kapacitet povećan za 40 dodanih mjesta. Prostorije u novoj zgradi namjenski su rađene i za osobe s demencijom.

U ime donatora nazočnima su se obratili predstavnici katoličke crkve iz  Njemačke te predstavnik Središnjeg državnog ureda za hrvate izvan RH, koji su govorili o važnosti ovoga projekta i postojanju ''Betanije'' u Čapljini i Hercegovini.

Dom za stare i iznemogle s hospicijem “Betanija” hospicij i dom za stare i iznemogle Betanija prva je ustanova takvog tipa u Hercegovini. Ona svojim korisnicima nudi 24-satni medicinski nadzor koji uključuje cjelodnevnu njegu za nepokretne, polupokretne i pokretne stanare. Misija ''Betanije'' je pružiti sveobuhvatnu skrb starim, iznemoglim i osobama u terminalnoj fazi života, kao i članovima njihovih obitelji temeljenu na kršćanskim načelima, a provedenu kroz individualni pristup. Korisnicima se pruža medicinska, psihološka i duhovna skrb, a nude se i usluge socijalnog radnika, odgovarajuće mjere socijalne zaštite kako na razini ustanove tako i za svakog pojedinačnog korisnika u skladu s njegovim potrebama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close