Rad od kuće

Čak je i Adolf Hitler nemoćan pred omikronom

Adolf Hitler Uunona je namibijski političar koji unatoč svom imenu redovito dobiva izbore. Najezda omikrona privremeno ga je zatočila kod kuće, ali situacija se sređuje...
Lifestyle / Flash | 06. 01. 2022. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njega ne zovu tako jer eventualno likom ili djelom podsjeća na zloglasnog nacističkog diktatora - on se službeno zove Adolf Hitler Uunona (55).

Zovu ga još i Hitler iz Nabije, gde je postao poznat nakon uspješnog sudjelovanja na izborima u toj zemlji. Zahvaljujući povjerenju birača, postavljen je za upravitelja jednog okruga na sjeveru te afričke države.

Njegov ured nalazi se u Oshani, jednoj od 14 namibijskih administrativnih regija.

Uunona kaže da mu je ime dao otac, ali za njemački Bild je izjavio kako otac "vjerojatno nije razumio za što se zalagao Adolf Hitler".

U novije vrijeme namibijski Adolf Hitler pak ima problema s koronavirusom. S obzirom na naglo i masovno širenje omikron varijante (incidencija u tom trenutku iznosila je 527), morao je, skupa s ostalim kolegama i službenicima, napustiti svoj ured u gradu Ompundja i početi rad od kuće.

Foto:  MICT Oshana / Adolf Hitler Uunona s jednim od kolega, iz doba rukovanja...

S obzirom da uredba o radu od kuće stigla uoči Božića, vjerojatno mu to i nije teško padalo. Međutim, svi oni ljudi kojima je tih dana zatrebao 'još jedan papir', uzalud su čekali pred vratima regionalne uprave, nikoga nije bilo da ih primi.

Jedina sreća u nesreći je da su se vlastima mogli obratiti putem elektroničke pošte, telefonom ili WhatsApp-om. Naravno, pod uvjetom da im je navedeno dostupno.

U međuvremenu, prema službenoj uredbi regionalne uprave, treba dezinficirati svu imovinu i prostorije vlasti - uključujući i Hitlerov ured, piše Bild.

Za ovog se političara očito ne može kazati kako nema dara, jer je unatoč svome imenu ponovno uvjerljivo dobio izbore u svome kraju (84,88 posto), ali napominje kako on sada ne može mijenjati svoje ime. Dakako, uvijek se ograđuje od nacionalsocijalizma ("Ja s tim nemam ništa").

Foto: Oshana Regional Council / Nema ni 10 kilometara, ali ništa bez terenca...

Mediji javljaju kako se situacija s koronavirusom u Namibiji u međuvremenu poboljšala pa će Adolf Hitler Uunona ponovno moći sjesti u svoj službeni automobil (Toyota Hilux), kako bi obilazio svoje birače, ali i kolege političare u glavnom regionalnom središtu Oshakatiju.

I, dakako, vratiti se u svoj omiljeni narančasto-crveni ured.

Dakle, za slučaj da jednoga dana dobijete posao u diplomaciji, nemojte se iznenaditi ako vam se netko sa širokim osmijehom predstavi kao Adolf Hitler. Čovjek nema ništa s tim...

Kopirati
Drag cursor here to close