razmjena bez novca

Buvljak bez novca u Mostaru: Što ne koristiš donesi, što ti treba odnesi

Lifestyle / Flash | 09. 12. 2015. u 13:09 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simpatična humanitarna ideja stigla je iz Sarajeva u Mostar, a cilj joj je jedan solidarni prostor za javnu razmjenu dobara i usluga i to bez novca!

''Naziv događaja 'Buvljak bez novca' govori sve. Dakle cilj je zajednički, solidaran prostor za razmjenu dobara i usluga. Svi mogu doći podijeliti nešto što ne koriste ili uzeti što im je potrebno. Može se donijeti odjeća, obuća, igračke, kućanski predmeti... Sve što se ne razmijeni tijekom buvljaka može se ponijeti sa sobom ili ostaviti kao donacija za SOS Dječji vrtić u Mostaru'', rekla je za Bljesak.info Inga Kotlo inicijatorica ovog događaja.

Buvljak bez novca se organizira 16. prosinca 2015. godine od 13 do 18 h u OKC Abrašević (Šantićeva 25)

Inače, kako kaže Kotlo, ovakav događaj je prije nekoliko dana organiziran u Sarajevu, gdje je imao dobar odaziv, pa se ova volonterka odlučila pokrenuti ga i u Mostaru, u suradnji s OKC Abrašević.

''Nadam se da će se sugrađani odazvati ovoj akciji, jer je vrlo korisna za svakoga. Nadam se da će doći i svi oni kojima će besplatne stvari na buvljaku biti od egzistencijalne pomoći. Također istaknula bih i dva posebna kutka, za djecu i životinje'', rekla je Inga, objašnjavajući kako će funkcionirati ova dva 'kutka'.

''Za djecu se mogu ponijeti igračke, roba, pogotovo za malu djecu koja broz rastu, a što će vjerujem biti od velike koristi roditeljima. A također voljela bih pozvati i sve roditelje da se dođu s djecom da se zajedno druže i igraju. Udruženje 'Životinje jer mi brinemo' će također sudjelovati na ovom događaju, a svi ljubitelji životinja mogu ponijeti stare dekice, prostirke veće komade tople odjeće ili hranu, da olakšaju zimu mačkama i psima lutalicama u gradu'', rekla je Inga.

Sve što ne koristiš - donesi!
Sve što ti treba - odnesi!

Inga je istaknula i kako će osim razmjene predmeta biti ponuđena i razmjena usluga.

''Za razmjenu usluga postavit ćemo ploču na koju ćemo svi moći okačiti neku uslugu koju nudimo ili tražimo primjerice šetanja pasa, podučavanje jezika, sviranje gitare itd. Na tablu se kači opis usluge i kontakt, kako bi nas osoba kojoj je spomenuta usluga potrebna ili je nudi - mogla pronaći!'', objasnila je te dodala kako će fotografija ploče, nakon buvljaka, biti objavljena na Facebook stranici Buvljaka bez novca.

Kopirati
Drag cursor here to close