Upozorenje

Bura upalila meteoalarm

Lifestyle / Flash | 11. 03. 2017. u 07:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog jake bure u Hercegovini je upaljen žuti meteoalarm, koji označava potencijalno opasno vrijeme.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju.

Prosječna brzina vjetra na ovom području će biti od 40 do 55 km/h.

Danas će u Bosni prije podne biti pretežno oblačno sa slabim padalinama. U nizinama kiša, a snijeg ili susnježica iznad 600 m nadmorske visine. Bez padalina u sjevernim područjima. U drugoj polovici dana djelomično smanjenje oblačnosti u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima.

U Hercegovini prije podne umjereno oblačno. U drugoj polovici dana sunčano. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. Prije podne su mogući i jaki udari vjetra. U Hercegovini jaka bura, koja će krajem dana oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C, priopćila je Civilna zaštita HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close